Vetőmag Világkongresszus Budapesten

Hír

írta: ecolounge
2017/02/02

Budapest ad otthont május 22-24. között a Vetőmag Világkongresszusnak, amely a globális vetőmag szektor legnagyobb eseménye.

A kongresszusra a világ minden részéről több mint kétezer szakembert várnak, és a Nemzetközi Vetőmag Szövetséggel (ISF) közösen rendezik.

Magyarországon jelenleg csaknem 900 vállalkozás és intézmény foglalkozik vetőmag nemesítéssel és előállítással. A szektor szereplőinek árbevétele éves szinten meghaladja a 100 milliárd forintot.

A magyar vetőmag legfontosabb felvevő országai közé Franciaország, Németország, Olaszország, Lengyelország, Oroszország és Szlovákia tartoznak. Magyarország kiemelt exportőr a világpiacon.

A konferencia idején szakmai kiállítást is rendeznek, amelyen az ágazatot érintő fontos innovációkat mutatják be. A szakmai programokon a globális vetőmag szektor aktuális folyamataival, a szektorra váró kihívásokkal foglalkoznak.

Polgár Gábor Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT) ügyvezető igazgatója a következő évtizedek legnagyobb kérdésének nevezte azt, hogy a világ növekvő élelmiszerigényéhez a vetőmag szektor miként tud alkalmazkodni, miközben olyan kihívásokkal kell szembenézni, mint a például a klímaváltozás.

A Vetőmag Világkongresszusra a szervezők május 3-ig várják a résztvevők jelentkezését.

forrás: MTI

A rovat új hírei