Viber x WWF – Üzenj nagyragadozókkal!

Hír

írta: WWF
2019/12/15

Szerelmes hiúz, bulizó barnamedve és vagány farkas napszemüvegben? A WWF Magyarország összefogott a Rakuten Viberrel, hogy elárasszák az üzeneteket hazai nagyragadozókkal. Töltsd le te is az ingyenes matricacsomagot!

Bár arra kevés az esély, hogy az erdőben sétálva farkassal, hiúzzal vagy medvével fussunk össze, a WWF Magyarország és a Rakuten Viber együttműködésének köszönhetően a családi és baráti üzenetekben „bevadulhatunk” a vicces nagyragadozókat ábrázoló matricákat használva. A természetvédelmi civil szervezet ezzel a szuper ötlettel rukkolt elő annak érdekében, hogy hazánk őshonos nagyragadozóit bemutassa – bolondos és emberi szituációkban, matricák segítségével. A matricák tervezéséért a White Rabbit reklámügynökség felelt.

A matricacsomag letöltésével a felhasználók egyúttal egy virtuális közösség tagjaivá válnak, ahol exkluzív tartalmak várnak rájuk. Első kézből értesülhetnek például a természetvédelemmel és a hazai nagyragadozókkal kapcsolatos hírekről, tippeket kaphatnak ökológiai lábnyomuk csökkentésére, és hasonló érdeklődésű emberekkel cseveghetnek, oszthatnak meg tartalmakat. Már az első hétvégén több mint 6000 ember töltötte le a matricacsomagot és ezáltal csatlakozott a közösséghez.

 

Szórakozva tanulni

 

A távcsővel leselkedő hiúz, a bárányokkal álmodó farkas vagy a partiszemüveges medve a szórakoztatás és a közösségépítés mellett edukációs célokat is szolgál. „Nagy szükség van arra, hogy ezeket a fontos hazai fajokat megőrizzük természetes élőhelyükön, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy megváltozzon az emberek hozzáállása a nagyragadozókhoz. Sokan ugyanis még mindig veszélyforrásként tekintenek rájuk annak ellenére, hogy jelenlétük nélkülözhetetlen az erdei ökoszisztémák megfelelő működéséhez. A Viberrel való együttműködés ad egy újabb digitális löketet a szemléletformálási törekvéseinknek, hiszen ezentúl természetvédelmi üzeneteinket chatelés közben is eljuttathatjuk az emberek számára” – mondta Klacsán Csaba, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

A WWF a Viber leghatékonyabb eszközeivel – a matricákkal és a közösséggel – mutatja be Magyarország őshonos nagyragadozóit, egyúttal felhívja a figyelmet az országba visszatérő fajok fontosságára. Céljuk, hogy a nagyragadozókat közelebb hozzák az emberekhez, ezzel hozzájárulva az állatok pozitív megítéléséhez. Ezek a különleges fajok most bárkihez eljuthatnak a Viberen keresztül, és reméljük, hogy hamarosan természetes élőhelyükön is egyre többen lesznek a modern, digitalizált, együttérző emberek örömére” – mondta Daniela Ivanova, a Rakuten Viber üzletfejlesztési igazgatója.

Magyarországon egykor mindhárom őshonos nagyragadozónk folyamatosan jelen volt. Üldöztetésük következtében számuk megfogyatkozott, sőt, a 20. század közepétől hazánkban kihaltnak tekintettük őket. Az 1980-as évek óta azonban elkezdtek visszatérni. A WWF Magyarország az Európai Unió támogatásával megvalósuló EuroLargeCarnivores LIFE projekt keretében azon dolgozik, hogy a különböző érdekcsoportok közötti hatékonyabb kommunikáció és a közvélemény formálása által a hiúz, a farkas és a barnamedve zavartalanul élhessen természetes környezetében hazánkban is.

Töltsd le a matricacsomagot: https://vb.me/ba6184


Kép forrása: 1. Wikipedia / Szerző: David Castor; 2. WWF Magyarország

 

A rovat új hírei