VIII. Magyar Passzívház Konferencia

Ajánló

írta: Admin
2015/02/18

Innovatív épületek és épületszerkezetek, „20-20-20” hőszigetelési és energetikai ajánlások a VIII. Magyar Passzívház Konferencián.

Az Európai Parlament és Tanács 2010-ben kihirdette „Az épületek energiahatékonyságáról – Energy Performance of Buildings Directive (EPBD)” szóló 2010/31/EU számú irányelvet, melynek lényege a  „20-20-20” szlogennel jellemezhető. A számok értelmében az 1990-es szinthez viszonyítva, cél az üvegház-hatást okozó gázok 20%-os csökkentése, az energiahatékonyság 20%-os javítása, és a  megújuló forrásokkal biztosított energiafelhasználás 20%-os részaránya.

Fenti célok eléréséhez a hazai energiafelhasználás jelentős, a világátlagnál cca. 10%-kal nagyobb részét adó épületüzemelés radikális megváltoztatása szükséges. Ennek érdekében a térelhatárolások eddiginél átfogóbb, illetve szélesebb körű elemzése, valamint átértékelése szükséges. Az energetikai szabályozásban 2015. január elejétől szigorúbb követelmények kerülnek bevezetésre, melyeket újszerű alkalmazástechnikával kell kezelni.

A MAPASZ 2008-as alakulása óta szervezi programjait az innovatív építési megoldások, passzívházak népszerűsítésére, az energiahatékony megoldások terjesztése érdekében.Következő rendezvényük a VIII. Magyar Passzívház Konferencia, A konferencia célja olyan ajánlások közreadása, melyek bemutatják a lehetséges veszélyforrásokat, a helyes kialakítást, ezzel megkönnyítik és biztonságosabbá teszik a szakmagyakorlást az építészek és a mérnökök számára.

A konferencia a Tetők_Falak-Homlokzatok+Energetika kiállítás kísérő rendezvénye.

Időpont: 2015. február 20.

Helyszín: Budapest, Syma Rendezvényközpont

A konferencia témaköreiből ízelítőül:

– nemzetközi trendek, újdonságok az EU energia-klíma politikájában

– energia hatékony épületek energiafogyasztás számításának speciális kérdései

– építési részletképzések, épületgépészeti megoldások

– új Uniós költségvetési időszak – új energetikai pályázatok

További információ ide kattintva

 

 

 

 

forrás: mapasz.hu

A rovat új hírei