Zöldtetőre fel! - Jubilál a ZÉOSZ

Hír

írta: Kiss Gábor
2014/09/10

A ZÉOSZ pályázataival a hazai kertépítészeti gyakorlatban egyre sűrűbben feltűnő tetőn készült kerteknek, zöldtetőknek és az épületek falán létesített belső zöldfalaknak, külső zöldhomlokzatoknak kíván nagyobb nyilvánosságot adni. A pályázatok elbírálása során leszűrt tapasztalatok publikálása egyben a szakterület szakmai továbbfejlesztését is jelenti.

A pályázatok célja a hazai zöldtetők és zöldfalak megismerése, elismerése, és bemutatása. A pályaművek ősszel Vándorkiállításként több helyszínen is kiállításra kerülnek. Az egyik pályázat azokat kívánja megcélozni, akik részt vettek zöldtető vagy zöldfal kialakításában (tervező/kivitelező/fenntartó/megrendelő/tulajdonos) és munkájukat megmutatnák a szakmának és a nyilvánosságnak.

A pályázattal kapcsolatos információk itt érhetőek el.

A másik egy online fotópályázat, melynek célja, hogy a zöldépítészet elkötelezettjei az itthoni zöldtetőket, zöldfalakat lefényképezzék és eljuttassák a ZEOSZ titkárságára. A ZÉOSZ olvasói később eldönthetik, melyek magyarország legszebb zöldtetői, zöldfalai. A képeket JPEG formátumban, minimum 800x600 pixel méretben várja a szervező.

A fotópályázat weboldala itt érhető el.

Beérkezési határidő: 2014. szeptember 12.

A ZÉOSZ facebook oldala ide kattintva érhető el.

A Zöldtető-és Zöldfal Építők Országos Szövetsége a ZÉOSZ (régi nevén Zöldtetőépítők Országos Szövetsége) 1999-ben alakult a zöldtetők népszerűsítésére. Célja, hogy itthon is minél több, az európai normáknak megfelelő zöldtető épüljön. Az utóbbi néhány évben a zöldtetők mellett a zöldfalak/zöldhomlokzatok is megjelentek a világban és itthon is kezd teret hódítani építésük, időközben a ZÉOSZ-hoz egyre több, erre specializálódott szakember csatlakozott. A szervezet - jubileuma alkalmából - nekik is szeretne köszönetet mondani.

 

forrás: ZÉOSZ

A rovat új hírei