Fotópályázat! - Az erdei biológiai sokféleségről szól az Erdők Nemzetközi Napja idén

Hír

2020/03/06

Hihetetlenül hangozhat bár, de a világ szárazföldi állatainak és növényeinek 80%-a az erdőkben található. Az esőerdők apró teremtményeitől kezdve a hegyekben élő gorilláig és zöld anakondáig, a parti mamutfenyőktől a hegyi kőrisfákig – az erdőkben buzog az élet. Ez a kivételes biológiai gazdagság segíti az erdőket a különböző kihívásokkal való megküzdésben, mint a klímaváltozás, erdőtüzek, növényi kártevők és betegségek, továbbá ennek köszönhetjük, hogy az erdők védelmet, táplálékot, orvosságot, tüzelőt és jövedelmet biztosítanak sokak számára.

Az erdők fenntartható kezelése és, ahol szükséges, helyreállítása, kulcsfontosságú az emberek, a biológiai sokféleség és az éghajlat szempontjából.

Március 21-re bárki készülhet fákhoz és erdőkhöz kapcsolódó programmal, kezdeményezéssel!

 

Hogyan lehet bekapcsolódni?

- Szervezz vagy vegyél részt programokon: faültetés, szakmai találkozó, művészeti kiállítás, fotópályázat vagy diákoknak szóló beszélgetés. Ne feledkezz el a FAO-ról sem, küldd el nekünk az eseményen készült fényképedet az IDF@fao.org email címre, hogy az bekerüljön a nemzetközi naphoz kapcsolódó eseményeket bemutató fényképalbumba.

- Használd a logót, bannert és posztert a 13 elérhető nyelve – köztük a magyar is – valamelyikén.

- Oszdd meg a közösségi médiában a gondolataidat, kedvenc erdődről készült fényképedet és használd hozzá az #IntlForestDay hashtaget.

 

Erdők Nemzetközi Napja fotópályázat

Kapj lencsevégre egy különleges és izgalmas erdei növényt vagy állatot!

Az Erdők Nemzetközi Napja (március 21.) idei témájához, az erdők és a biológiai sokféleség, kapcsolódóan az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) meghirdette a különleges és szokatlan erdei növényekről vagy állatokról szóló fotópályázatát. Lehet a külsejük izgalmas, viselkedhetnek szokatlanul, vagy fontos jelentőséggel bírhatnak a helyiek számára.

Küldd be a fotódat 2020. március 16-ig és nyerj egy fényképezőgépet!

Részletek és jelentkezés


Kép forrása: FAO

forrás: FAO Magyarország

A rovat új hírei

Hasonló