Cecil társát, Jerichot is megölték! - Frissítés: Jericho életben van!

Hír

írta: Admin
2015/08/01

Nem sokkal az után, hogy a minnesotai fogorvos brutális módon kivégezte a világ egyik legismertebb oroszlánját, Cecilt, orvvadászok végeztek társával, Jerichoval is.

A 13 évet élt Cecil legendája három és fél éve kezdődött, amikor fiatalabb, erősebb hímek elűzték a falkájából. A száműzött hímek rendszerint kiesnek az utódnemzésért folytatott harcból, de Cecillel nem ez történt. Ekkor ismerkedtek meg Jerichoval. Az addig szintén magányos hímmel társulva megszerezték az irányítást két másik falka fölött. Mondhatni testvérekké váltak.

Amikor Cecil haláláról írtunk, még csak valószínűsíthető volt, hogy a tragédia egyúttal Jericho hatalmának is a végét jelenti, amint az erősebb hímek kiszimatolják a lehetőséget. - Végül nem így történt. Emberek végeztek ezzel a kivételes állattal is. Orvvul, a haszon és a falra kiakasztható trófea reményében.

A Z.C.T.F. Facebook oldalán nyomon követhetőek a fejlemények.


2015. augusztus 2.
Helyi idő szerint ma reggel 7.33-kor Brent Stapelkamp, a Hwange nemzeti park munkatársa Facebook posztjában közölte hogy a 11 éves
Jericho életben van! Noha nemrég a Reuters is beszámolt a hírről, és egyes meg nem erősített források is hivatkoztak Jericho mozgásban lévő GPS adójára, megvártuk a fényképes megerősítést, amely az elmúlt percekben meg is érkezett, elsőként a wildcru.org oldalon!

Íme a fotó: http://wildcru.org/news/macdonald-jerico-alive/jerico_20150802_sm.jpg

A wildcru.org cikke megcáfolja azt a számos hírportálon tévesen megjelent információt is, miszerint Cecil és Jericho testvérek lettek volna. Előfordul ugyanis, hogy hím oroszlánok kooperatív társulást alkotnak. Ennek részleteiről itt írtunk.


Kép forrása / Szerző: Yathin sk

 

forrás: Zimbabwe Conservation Task Force, vs.hu

A rovat új hírei

Hasonló

Határozat az orvvadászat ellen

Mivel a vadon élő fajok elleni bűnözés súlyos mértékben fokozódott, az ENSZ egy történelmi jelentőségű határozatot fogadott ...