Akár a Rája

Hír

írta: Admin
2013/06/01

Guillaume Binard francia designer újszerű búvárruhát alkotott még 2012-ben. 2013 januárjában a Párizsi Dive Show-n bemutatásra kerülő ruha ismertséget hozott tervezőjének.

A speciális búvárruha az embert kívánja felvértezni a tengeri lények adottságaival. A víz alatti repülés élményét biztosító ruhában - szárnyainak köszönhetően - a manőverezés igen könnyed. Bár a ruhában megtehető úszási sebességről nincs információnk, tekintve a szárnyak biztosította felületek méretét, valamint hogy ebben a ruhában rája szerű (talán a pillangó úszáshoz áll a legközelebb) mozgást lehet végezni, kalkulációnk szerint 2,5 - 3 méter / másodperc sebesség érhető el. Összehasonlításképpen, a férfi pillangó úszás világcsúcsa 2,1 méter / másodperc átlegsebesség körül van.

A ruha tervezője Pierre Frolla világbajnok - szabadúszó búvárt kérte fel, hogy próbálja ki a ruhát. Ide kattintva megtekinthető a víz alatti "bázisugrásról" készült felvétel.

Binard további érdekes projektjei megtekinthetőek a weboldalán.

 

forrás: guillaumebinard.com

A rovat új hírei

Hasonló

Búvárdrón VS óceáni szemét

Ez idáig több millió tonna szilárd hulladék gyűlt össze a világ óceánjaiban. Egy új találmány elvégezheti a piszkos munkát.