Az Ericsson fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalási tevékenységének hatásai

Hír

2018/03/04

Az Ericsson úttörő szerepet játszik az informatikai és távközlési technológiák környezetvédelmi és klimatológiai, valamint társadalmi-gazdasági fejlődést és katasztrófa-segélyezést támogató felhasználása terén. A társaság 25 éve az első távközlési cégek között volt, akik vállalták az éves fenntarthatósági jelentés készítését. Az érintett projektek hozzájárulnak az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak eléréséhez, és a társaság 2017-ben e téren végzett tevékenysége jelentős pozitív hatással bír számos területen.

A „Connect To Learn” (Csatlakozás a tanulásért) kezdeményezés révén a társaság 25 országban 120 000 hallgató számára biztosít hozzáférést a minőségi oktatáshoz. A program legnagyobb szabású része Burmában zajlik, ahol az új távközlési technológia a hallgatók egy teljes generációja számára nyitja meg a lehetőséget a továbbtanulásra.

Amikor a Maria hurrikán a Karib térségben lecsapott Dominika szigetén, az Ericsson segélycsapata 48 órán belül a helyszínre érkezett. A szakértők által felállított ideiglenes távközlési rendszer 18 helyszínen, több mint 2 900 fős humanitárius segélycsapat munkáját támogatta.

Az új technológiák folyamatos fejlesztése révén az Ericsson fontos szerepet játszik a környezetvédelem és a klímaváltozás megelőzése terén is. Az energiafogyasztás csökkentése a társaság stratégiájának kiemelt pontja, ennek köszönhetően a következő generációs (5G) mobilhálózat a jelenlegi (4G) hálózatokhoz képest akár 90 százalékos energia-megtakarítást tesz majd lehetővé.

Az Ericsson fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalási tevékenységének részletes leírását és hatásait az Ericsson Fenntarthatósági Jelentés ismerteti.

AZ ERICSSON
Az Ericsson lehetőséget teremt a kommunikációs szolgáltatók számára, hogy az összekapcsolhatóság minden értékét kiaknázzák.
A vállalat portfóliója, a Hálózatok, a Digitális Szolgáltatások, a Menedzselt Szolgáltatások és az Új üzleti területek tevékenységének célja, hogy fokozza ügyfeleink hatékonyságát, támogassa digitalizálódásukat, és új bevételi lehetőségeket teremtsen.
Az Ericsson innovációs befektetései az emberek milliárdjai számára tették elérhetővé a telefónia és a mobil szélessáv előnyeit.
Az Ericsson részvényeit a stockholmi NASDAQ és a new york-i NASDAQ értéktőzsdéken jegyzik.

Az Ericcson-t itt követheti:
www.twitter.com/ericsson
twitter.com/ericssonhungary
www.facebook.com/ericsson
www.facebook.com/EricssonMagyarorszag
www.linkedin.com/company/ericsson
www.youtube.com/ericsson


forrás: Ericsson

A rovat új hírei