Jótékonykodni márpedig webes kereséssel is lehet!

Hír

írta: ecolounge
2017/12/05

Akarunk, de nem tudunk segíteni: a természetvédőknek, a rászorulóknak, az éhezőknek, a beteg embereknek. - Van akinek erre már nincs pénze, nincs ideje, vagy más fontos kötelezettsége van. Ezért jött létre a Hopely, mely funkcióját tekintve hasonlít a Google keresőjére azzal a különbséggel, hogy a keresés eredményeként befolyó bevételeket jótékony célokra fordítja.

"Fiatal vállalkozókként sosem volt elég időnk arra, hogy komolyabban foglalkozzunk adakozással és amikor adakoztunk az nem tűnt elégnek, nem tűnt fenntarthatónak. Képességeinket és tudásunkat bevetve nagyobb hatást akartunk elérni, hogy jobbá tegyük a világot. Egy vízió kezdett formálódni: mi lenne, ha egy olyan rendszert hoznánk létre, ami lehetővé teszi az emberek számára szerte a világon, hogy pénzt csináljanak jó ügyek támogatása érdekében anélkül, hogy megzavarnánk életüket, anélkül, hogy pénzt kérnénk el tőlük. Erről szól a Hopely: könnyű és ingyenes jótékonykodásról." írja a Hopely készítője.

Hogy mi is részesei lehessünk ennek a történetnek, egy dolgot kell tennünk: használnunk kell a Hopely-t.

A böngészőben kiválaszthatjuk mit szeretnénk támogatni: élelmiszer és víz, orvoslás, természet; az "Összes ügy" opció kiválasztásával pedig egyszerre mindegyik területen jótékonykodhatunk.

Keresés funkciója úgy működik, mint a google vagy a bing esetében: A keresőszó beírásával megjelenik az ennek megfelelő találati lista.

A Hopely jelenleg a WWF (World Wide Fund), a Médecins Sans Frontieres (Orvosok Határok Nélkül) és a Bread for the World (Kenyeret a Világnak) szervezeteket támogatja a keresésből befolyó összegekből.

Némiképp hasonló elven működik a nemrégiben bemutatott Ecosia is, amely a hirdetésekből érkező bevételeinek egy jelentős hányadát különböző faültető-programok támogatására ajánlja fel világszerte.


forrás: Hopely

A rovat új hírei

Hasonló