Napenergia program indul Magyarországon

Hír

írta: MTI
2017/11/25


A Nemzeti Közművek a jövőre új szolgáltatást indít: a lakosság részére napenergia tárolására alkalmas eszközöket és napelemeket telepít. A fotovoltaikus panelek és finanszírozásuk terén 2018-ban komplex megoldással jelentkezik a társaság.

A Nemzeti Közművek a most jól működő közműszolgáltatási rendszerre építve modern, innovatív, digitális megoldásokat alkalmazó otthonszolgáltatóvá kíván válni, a társaságcsoport piacvezető szerepet tölt be a hazai energetikai szektorban -  - közölte Kóbor György elnök-vezérigazgató, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. regionális szimpóziumán csütörtökön Budapesten.

Stratégiai partnerséget kötöttek a finn energetikai társasággal, a Fortummal, hogy a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként országos elektromos autó töltőállomás-hálózat épülhessen ki Magyarországon. A társaságcsoport a hagyományos termékein és szolgáltatásain túl szándékai szerint megfelelne nem csak a jelen, de a jövő elvárásainak is, valamint továbbfejlesztené 4,2 millió ügyfelének kiszolgálását - hangsúlyozta Kóbor György.

Az elnök-vezérigazgató beszélt arról is, hogy a Nemzeti Közművek megkezdi első önkiszolgáló üzemben működő közforgalmú CNG (sűrített földgáz) töltőállomásának kivitelezési munkáit. A kúton egy időben két gépjármű töltésére nyílik majd lehetőség. A CNG kút közvetlenül a Ferihegyi repülőtérre vezető út mellett épül Vecsésen. Az új kút elhelyezkedése különösen kedvez a CNG-s személyszállító gépjárművek, taxik, kisbuszok további budapesti terjedésének.

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

Napelem park épül Kisbéren

Kisbér határában az önkormányzat által biztosított 2,4 hektáros területen napelem park építése kezdődött, melyben 2100 ...

A rovat legolvasottabbjai