Pedálhajtású mosógép

Hír

írta: Kiss Gábor
2014/03/18


A fejlődő országok némelyikében igen nehezen lehet elektromos áramhoz jutni, a régimódi mosás pedig rendkívül időigényes. Egy átlagos család szennyesének tisztítása heti szinten akár a 6 órát is meghaladhatja.

E probléma megoldására alkotta meg Alex Cabunoc és Ji A You a mosógépként és szárítóként egyaránt funkcionáló, pedálhajtással működő szerkezetet.

Áttekerni egy mosási programot
A "GiraDora" működtetése roppant egyszerű: Miután a mosnivalók berakása, a szappan adagolása, és a vízzel való feltöltése megtörtént, használója a tetejére ráülve pedál segítségével hajtja meg.

Duplán környezettudatos
A termék - amellett hogy nem használ elektromos áramot - lehetővé teszi a ruhák nagyobb adagokban történő kimosását (természetesen nem mindegy a víz hőfoka), így használója vizet is spórol vele.

Az olcsó termék hamarosan a polcokon
Az ötletes szerkezet árában is a hátrányosabb helyzetű országok szegényebb lakóit célozza meg. A tervezett 40 dolláros fogyasztói árával a legolcsóbb lesz a mosógépek között, amint lehet majd kapni, jelenleg ugyanis még Peruban tesztelik. A tervek szerint Dél-Amerikában és Indiában is piacra fogják dobni.

Képek forrása: GiraDora

 

forrás: GiraDora

A rovat új hírei

Magyarország felé nyit a Tesla

A világ autóipara egy teljesen új korszak előtt áll, és ez különös kihívások elé állítja azokat az országokat, mint amilyen ...

A rovat legolvasottabbjai

Magyarország felé nyit a Tesla

A világ autóipara egy teljesen új korszak előtt áll, és ez különös kihívások elé állítja azokat az országokat, mint amilyen ...

Felére csökken a napelemadó

A magyar napelempiac többségét képviselő iparági egyesület, a MANAP bízik abban, hogy a napelemek  termékdíjának 2018. január ...