Újra környezetbarát autók versenye

Hír

írta: Admin
2013/09/17

Napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok versenyeznek szombaton a budapesti Széchenyi téren a III. MVM Energia Futamon.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. programján a helyszínre érkezők megtekinthetik a fiatal magyar mérnökök környezetvédelmet és fenntartható fejlődést támogató találmányait, tudományos eszközeit és megnézhetik a jövő közlekedésével kapcsolatos interaktív járműipari kiállítást, valamint a Paksi Atomerőmű és az MVM Paks II. Zrt. Jövőnk Energiája Interaktív Kamionját.

A Széchenyi térre érkezők nemcsak a különböző kategóriák versenyeit nézhetik meg, hanem ki is próbálhatják az elektromos és alternatív üzemanyaggal működő autókat. Versenyeznek a nap folyamán a napenergia-meghajtású járművek, tanulmányautók, átalakított szériaautók, prototípusok és versenyautók, de lesz elektrogokart és idén először riksaverseny is. A járműgyártással kapcsolatos kiállítás mellett a nap folyamán három alkalommal a járműiparhoz is kapcsolódó fizikai és kémiai bemutatókat tartanak, a gyermekfoglalkoztató sátorban pedig a fiatalabbak saját újrahasznosított anyagokból készíthetnek járműveket, valamint kipróbálhatják tudásukat a kerékpáros KRESZ-teszten is.

Kép forrása: electroauto.hu

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

Az elektromos autó története

Az elektromos autók már akkor is léteztek, amikor a légszennyezés még nem jelentett problémát a világ számára.