Hulladékból épített járművek

Hír

írta: Admin
2014/04/15

Hulladékból készülő járművek építésére kérte egy pályázaton a megye általános és középiskolásait a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, az elkészült művekből hétfőn 32 alkotást mutattak be hétfőn.

Az alkotások között vannak játékos szerkezetek, igényesen kidolgozott, szinte modellszerű járművek és működő gépek is. A járművek hajtására többen előfeszíthető gumit használtak, volt aki napelemmel szerelte fel a pályamunkát és egy vízzel működő rakétát is beküldtek az iskolások.

A hulladékból épített jármű készítése egy szemléletformálási programsorozat része, amelynek keretében összesen 67 rendezvényt tartanak a megyében a fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésformákat népszerűsítve 7500 óvódás és iskolás, valamint több száz felnőtt bevonásával.

A kormányhivatalban berendezett kiállításon a pályaműveken túl az építés folyamatáról készített fotók és a járművek leírása is megtekinthető. Az alkotások közönségdíjára április 27-ig lehet szavazni a Facebookon és a hivatal honlapján. A szakmai zsűri által kiválasztott nyertes kapja a verseny fődíját: egy nagy értékű utalványt, amely az intézmény virágosítására fordítható. A további helyezettek tanulmányi kirándulást, ajándékcsomagot nyernek.

Ide kattintva elérhető a verseny Facebook oldala, ahol megtekinthető az összes pályamű, valamint szavazni is lehet.

 

forrás: MTI, facebook.com/szavazzhogynyerj

A rovat új hírei

Hasonló

Mi kell egy ökoházhoz?

A meg nem épített ház a legzöldebb ház. Ha mégis építkezünk, akkor méret szempontjából a minimalizmusra és a közműmentes ...

A rovat legolvasottabbjai