Hihetetlen pazarlás folyik: több élelmiszer kerül a kukába, mint eddig gondoltuk A korábbi kutatások mind alábecsülték a kidobott élelmiszer mennyiségét, holland kutatók szerint a világon minden emberre naponta ...
Eszközök a hulladékmentes főzéshez – a Tchibo webáruház heti ajánlatából válogattunk A környezettudatos szemlélet egyre inkább a mindennapok részévé válik – bár a zero waste életmód komoly kihívást jelent, ...
Menzaforradalom: Egészséges és klímabarát bioételeket adna a gyerekeknek a Greenpeace A Greenpeace Magyarország azt akarja elérni, hogy minél több helyben, ökológiai módszerekkel termelt élelmiszer kerüljön ...
Kockázattal jár a vega és vegán étrend? A stroke nagyobb kockázatával nézhetnek szembe a vegetáriánus és a vegán étrend követői egy nagy szabású új kutatás szerint.
Egészséges étkezési kisokos gyerekeknek a FAO-tól Bolygónk minden lakójának, ahogy nekünk is, szüksége van a táplálékra a túléléshez és fejlődéshez. Az étel fontos, mert ...
5 gramm műanyagot eszünk meg minden héten A WWF és partnerei tanulmánya szerint az emberek a táplálékkal átlagosan körülbelül 5 gramm műanyagot fogyasztanak hetente, ami ...
Évente legalább 50 ezer műanyagrészecskét eszünk meg Évente fejenként legalább 50 ezer műanyagrészecskét esznek meg az emberek átlagosan és hasonló mennyiséget lélegeznek be egy új ...
Együtt kapcsolunk! - WWF Föld Órája 2019 Egyre többen csatlakoznak a WWF Magyarország által indított Föld Órája kihíváshoz.
A növény-felhőkarcoló 5000 embert fog ellátni élelemmel A növekvő urbanizáció következtében a helyi friss ételek előállítása egyre sürgetőbbé válik. Erre a kihívásra a ...
A karácsonyi étkezések 20 százalékkal növelik a koleszterinszintet Húsz százalékkal magasabb a dánok koleszterinszintje a karácsony ünnepek után, mint nyáron - mutatták ki új tanulmányukban a ...
Amit mindig is szerettél volna tudni a zöld életmódról, de sosem merted megkérdezni - Itt az első Zöldülők Vására! Hogy néz ki egy intimkehely és hogyan kell használni? Milyen az illata egy környezetbarát mosószernek? Hogyan lehet egyszerűen ...
Miből és meddig ehetünk még finomat? Ha tudatosan figyelnénk rá, mi kerül az asztalunkra és a tányérunkra, nemcsak arról gondoskodnánk, hogy unokáink is ismerjék még ...