Eszközök a hulladékmentes főzéshez – a Tchibo webáruház heti ajánlatából válogattunk

Hír

2020/02/05

A környezettudatos szemlélet egyre inkább a mindennapok részévé válik – bár a zero waste életmód komoly kihívást jelent, egyfelől nem elérhetetlen, másfelől a legkisebb lépésnek is van jelentősége, hiszen ezeken keresztül építhetünk fel tudatosabb szokásokat. A Tchibo webáruház heti ajánlatában a finom ételek és a zero waste szemlélet járnak kéz a kézben, ha tehát szeretnénk csökkenteni a szeméttermelésünket, és közben finom, egészséges ételekkel kényeztetni magunkat és a családunkat, akkor ez az ajánlat nekünk szól!

Kezdjük is rögtön egy olyan aprósággal, amivel rövid idő alatt is jelentősen csökkenthetjük a műanyagfelhasználásunkat! A gyümölcs- és zöldségtároló háló szett 4 darab olyan, újrahasznosított poliészterből készült zacskót tartalmaz, amelyek könnyedén elférnek bármilyen táskában, tárolótasakjukban nem kallódnak el, és feleslegessé teszik a zöldségesnél az újabb és újabb műanyag- vagy épp papírzacskók felhasználását – de ugyanez igaz lehet a pékségben is! A szettben 3 különböző méretű zacskó található, amelyek a vásárlás mellett az otthoni tárolásra is alkalmasak, szükség esetén pedig mosógépben is tisztíthatók.

A különféle papír vagy műanyag, de mindenképpen véges élettartamú tojástartók helyett választhatunk saját, strapabíró tároló és hordozó megoldást is. A tojástartó dobozban 10 db M vagy L méretű tojást tarthatunk biztonságosan, a rajta lévő feliratozható mezőn pedig ceruzával vagy alkoholos filccel is feltüntethetjük a lejárati időt, hogy mindig képben legyünk, meddig jók a tojásaink! A doboz mosogatógépben is tisztítható, beszerzésével pedig rengeteg megszokott tojástartó megoldás válik feleslegessé.

Ha szeretjük a friss fűszereket, akkor bizonyára próbálkoztunk már cserepes fűszernövények nevelgetésével, ami nem könnyű feladat. A LED-es fűszernövény termesztő állvány segítségével megteremthetjük a növények optimális beltéri növekedéséhez szükséges körülményeket, hogy azok a lehető legtovább maradjanak velünk – és szolgáltassanak egy-egy csipet finom ízt rejtő adalékot a házi készítésű finomságokhoz! Az állványon legfeljebb 3 cserép számára van hely, a LED-es lámpa magassága pedig szükség szerint állítható.

Az egészséges ételek mellett voksolni mindig jó ötlet – lássunk most néhány olyan eszközt, amivel az elkészítésük is gyerekjáték lesz! A zabkása készítő tál mikrohullámú sütőbe való eszköz, így akkor lehet a segítségünkre, ha tűzhely helyett a mikróban szeretnénk gyorsan összedobni a tápláló reggelit, akár finom, akár durva, akár aprított pehellyel dolgoznánk. Speciális szilikon fedele megakadályozza a túlfőzést, a hozzá tartozó receptjavaslatokkal pedig gondolkodni sem kell majd, hogy mi legyen a másnapi reggeli.

Ha inkább egy könnyű joghurtot választanánk, de nem a bolti kínálatból szemezgetve, akkor az elektromos joghurtkészítő gép lesz az új kedvencünk a konyhában, hiszen tartósítószerek és mesterséges aromák nélkül élvezhetjük általa a natúr joghurt ízét – amelyet szabadon variálhatunk a kedvünkre való magvakkal, gyümölcsökkel. 7 db, egyenként 200 ml-es adagolópoharához csavaros fedelek is tartoznak és mosogatógépben is könnyedén tisztíthatók.


Képek forrása: Tchibo

forrás: Tchibo

A rovat új hírei