Elkészült az eddigi legátfogóbb elemzés az élelmiszertermelés környezeti hatásairól Az élelmiszertermelés környezeti hatásainak eddig legátfogóbb elemzését készítették el brit és svájci kutatók, adataik ...
A jobb minőségű étrend nagyobb mértékű élelmiszerpazarlást eredményez Nagyobb mértékű élelmiszerpazarlást eredményez a jobb minőségű étrend - mutatták ki amerikai kutatók tanulmányukban, amely ...
Az emberiség étrendjétől függ, mennyi erdőt kell még kiirtani Az emberek hatalmas befolyással bírnak az erdőirtásokra azáltal, hogy mit esznek.
A túlfeldolgozott élelmiszerek fogyasztása rákkockázattal járhat Francia tudósok szerint létezhet kapcsolat a túlságosan feldolgozott ételek - sütemények, csirkefalatok, csomagolt kenyérfélék - ...
Brüsszel egymilliárd euróból fejleszti az európai szuperszámítógép-kapacitást A szuperszámítógépek már most is kulcsszerepet játszanak számos, az európai polgárok életét közvetlenül érintő területen, ...
Így változtak az asztalunkra kerülő alapélelmiszerek arányai az elmúlt 100 évben Az asztalunkra kerülő ételek aránya nagymértékben változott az elmúlt 100 év során. De vajon melyik élelmiszerből esszük a ...
Szíriai iskolák „tápláló” játszótérrel - Iskolakertek révén javít a gyermekek étkezésén a FAO az Európai Unióval közösen Hamarosan becsöngetnek az iskolákba Szíriában is, és gyermekek ezreinek étrendjébe kerülnek ezután tápláló gyümölcsök és ...
Agyunk frissességének megörzése érdekében végezzünk rendszeres testmozgást A hetente többször végzett mérsékelt testmozgás a legjobb módja annak, hogy az ember megőrizze agya frissességét ötven éves kor ...
Az életmód nagyobb hatással van a bélrák kockázatára, mint a genetika Spanyol onkológusok kimutatták, hogy az életmód nagyobb hatással van a kolorektális daganat (vastag- és végbélrák) ...
Fejenként napi tíz adag zöldség és gyümölcs: 7,8 millió idő előtti halálozást előzhetne meg Napi tíz adag zöldség és gyümölcs fogyasztása évente 7,8 millió ember idő előtti halálát előzhetné meg egy új brit ...
A világnépesség felének egészségét veszélyezteti a helytelen táplálkozás Egy táplálkozási és mezőgazdasági szakértőket tömörítő független bizottság, amely szerint a következő húsz évben a ...
A "szuperöregek" agyának bizonyos részei megőrzik fiatalságukat a kor előrehaladtával A kutatók szerint eredményeik segíthetnek megérteni az időskori elbutuláshoz vezető folyamatot és akár rávezethetnek olyan ...