Állatbarát címre pályázhatnak a tanintézmények

Hír

írta: MTI
2022/03/09

Március 31-éig lehet pályázni az Állatbarát óvoda, az Állatbarát általános iskola, Az év állatvédő óvodája és Az év állatvédő általános iskolája címekre. A pályázatra olyan tanintézmények jelentkezését várják, amelyek a 2021/2022-es tanévben kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelemért, és arra törekednek, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.


A pályázatot az Állatvédelem gyerekeknek című oktatási weblap szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával hirdette meg.

Koska Hedviget, az Állatvédelem gyerekeknek főszerkesztője kiemelten fontosnak tartja a gyermekeknek szóló állatvédelmi oktatást, ezért indították útjára a pályázatot 2021-ben. Az volt a céljuk, hogy ösztönözzék a tanintézményeket arra, foglalkozzanak a felelős állattartással és az állatokkal való helyes bánásmóddal kreatív programokon keresztül.

A pályázat megírásához segítséget is ad a weboldal csapata, és csütörtökön online előadás keretében a főszerkesztő válaszol a pályázatok elkészítésével kapcsolatos kérdésekre, illetve tippeket ad az eredményes pályaművek megalkotásához. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött, minden információ megtalálható az Állatvédelem gyerekeknek közösségi és weboldalán.

A pályázatokkal kapcsolatban további információk az alábbi oldalon találhatók: allatvedelemgyerekeknek.hu/projektek/


Kép forrása: pixabay.com / Szerző: Jamie Johannsen

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

Környezettudatos gyerekek

A gyerekek az IKSZ idei iskolai és óvodai gyűjtőprogramjának keretében 58,5 tonna italoskartont gyűjtöttek.