Adj Te is meleget! – A MagNet programjával idén is segíthetünk a rászorulóknak

Hír

írta: ecolounge
2018/03/04

A MagNet Bank 2013 óta minden évben helyez ki bankfiókjaiban izolációs fóliákat, melyeket a betérő ügyfelek és látogatók elvihetnek, hogy továbbadhassák azokat a rászorulóknak.

Mint arról mi is beszámoltunk, február utolsó napja egyben az év leghidegebb napja is volt. Több helyen, különösen az ország déli-délnyugati részén -20 fok alá süllyedt a hőmérséklet. Utoljára körülbelül fél évszázada volt ilyen szélőséges az időjárás ezekben a napokban, és a télnek még koránt sincs vége!

A nagy hidegekben különösen fontos, hogy odafigyeljünk a rászoruló embertársainkra, és a magunk lehetőségeihez mérten segítsünk, akinek csak lehet. A Magnet Bank ebben nyúlt támogatást az AdjMeleget! elnevezésű programjával: bárki, aki betér egy Magnet fiókba, szabadon elvihet a 4500 darab, izolációs fóliából készült takaróból, hogy aztán továbbadhassa azoknak, akik az utcán töltik az éjszakát, vagy fűtetlen lakásokban élnek. A takarók az egészségügyből lehetnek ismerősek, hiszen a mentőautókban is ilyeneket alkalmaznak a kihűlés ellen; képesek megtartani a testhő akár 80-90 százalékát, így egyesek számára a túlélést jelenthetik.

Annak felmérésére, hogy hányan is töltik az utcán a telet, a hajléktalanokkal foglalkozó szakemberekből álló Február Harmadika Kutatócsoport évente végez kérdőíves kutatást. 2016 februárjában több mint tízezer hajléktalant kérdeztek meg, és a válaszokból az derült ki, hogy Magyarországon az év leghidegebb időszakában közel 3500-an éltek az utcán, a többiek hajléktalanszállókon próbálták átvészelni a leghidegebb napokat. A megkérdezettek kisebb része, 3968 ember él Budapesten, míg a többség, 6238 ember vidéki városokban.

A MagNet banknak ugyanakkor nem ez az egyetlen olyan programja, mely segítségnyújtásra és társadalmi felelősségvállalásra ösztönöz. Ha például valaki Segítő Bankkártyával vásárol, pluszköltség nélkül támogathat egy általa választott civil szervezetet. Aki részt vesz a 2010 óta működő Közösségi Adományozási Programban, évente maga rendelkezhet a MagNet Bank éves nyereségének 10 százalékáról különböző civil szervezetek javára. Így olyan, kiemelten fontos társadalmi ügyeket is támogathat, mint a környezet megóvása, vagy a hajléktalanok megsegítése.

Hogy számunkra miért szimpatikus az "AdjMeleget!" program? - Mert innovatív, azaz túlmutat a hagyományos gyűjtés és adományozás eszközein, és mert kiválóan összefoglalja a zöld bank által képviselt alapértékeket, úgyis, mint az összefogást, a közösségépítést és a társadalmi szolidaritást.

MagNet fiókok itt találhatók:

Astoria fiók
1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.

Belvárosi Közösségi Pont
1055 Budapest, Balassi Bálint u. 9-11.

Erzsébeti fiók
1203 Budapest, Kossuth Lajos u. 21-29.

Kispesti fiók
1191 Budapest, Kossuth tér 5. 1. emelet

Központi fiók
1062 Budapest, Andrássy út 98.

Óbudai fiók
1032 Budapest, Bécsi út 195.

Újbudai Közösségi Pont
1111 Budapest, Bartók Béla út 34.

Zuglói fiók
1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 212-214.

Dunakeszi fiók
2120 Dunakeszi, Fő út 41.

Solymári fiók
2083 Solymár, Várhegy u. 1.

Székesfehérvári Közösségi Pont
8000 Székesfehérvár, Kossuth u. 14.

Hirdetés (X)

forrás: magnetbank.hu

A rovat új hírei

Hasonló