Adj meleget Te is! - Segítsünk együtt a hajléktalanokon!

Hír

írta: ecolounge
2017/01/09

Az „Adj meleget” elnevezésű program keretén belül 4500 darab izolációs fóliából készült takaró került kihelyezésre a MagNet Bank fiókjaiban. Ezeket bárki szabadon elviheti, hogy azt a rászorulóknak adja.

Január 8-ra virradó éjszaka 32 éves hidegrekord dőlt meg hazánkban, a Pest megyei Tésán, mínusz 28,1 Celsius fokot mértek. De megdőlt a budapesti rekord is, a fővárosban mínusz 18,6 fokot mértek vasárnap reggel. Ez  a szokatlan hideg még azok számára is gondot jelent, akiknek van fedél a feje fölött, belegondolni is rossz, mit élhetnek most át azok, akiknek nincs otthona. És sajnos, nagyon sokan vannak ilyen helyzetben.
A szociális ellátórendszerben dolgozó, hajléktalanokkal foglalkozó szakemberek évente elvégzik a Február 3. elnevezésű  felmérést, mely során megpróbálnak képet kapni arról, országszerte hányan is élhetnek fedél nélkül. 2016. februárjában, a több mint tízezer hajléktalan megkérdezésével zajlott kutatásból kiderült, hogy Magyarországon az év leghidegebb időszakában közel 3500-an éltek az utcán, míg a többiek hajléktalanszállókon próbálták átvészelni a téli hónapokat. A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek közül 3968 ember Budapesten, 6238 ember pedig vidéki városokban élt.

A hideg téli időszakban különösen fontos az utcán élő emberek megsegítése, egy tál meleg étel vagy egy takaró akár életet is menthet. Számos civil szervezet oszt ingyen ebédet, gyűjt pénzt, élelmet vagy épp téli kabátot a rászorulók számára.
A Magnet Bank az idei télen már negyedik alkalommal hirdette meg kampányát. Az „Adj meleget” elnevezésű program keretén belül 4500 darab izolációs fóliából készült takarót helyeztek ki a bank fiókjaiban. Ezeket bárki szabadon elviheti, hogy azt a rászorulóknak adja. A speciális takaró, amit például a mentősök is használnak, a testhő akár 80-90 %-át is megőrzi, így a hideg napokon akár a túlélést is jelentheti a hajléktalan emberek számára.

Az akcióval kettős célja van Magnet Banknak, amellett, hogy segítséget nyújt az utcán élő hajléktalanoknak, megteremti annak a lehetőségét is, hogy felelősen gondolkodó ügyfelek segíthessenek rászoruló embertársaikon.

A bank számára a társadalmi szolidaritás alapérték, épp ezért ügyfeleik számára egész évben lehetőséget biztosítanak a segítségnyújtásra. A Közösségi Adományozási Program keretében a bank éves nyereségének 10 %-áról az ügyfelek döntik el, mely civil szervezetek kapják azt meg támogatásként. 2016-ban több mint 30 ezer ügyfél döntött arról, hogy 63 millió forintot mely szervezetek közt osszanak szét. A bank által kínált másik lehetőség a Segítő Bankkártya, melynek használatával az ügyfelek minden egyes vásárlásnál az általuk megjelölt civil szervezetnek juttatnak támogatást.

Hirdetés (X)

forrás: MagNet Bank

A rovat új hírei

Hasonló