Hidropóniás kerti szett az IKEA-tól

Hír

2016/04/11

A cég szerint a készletet bárki sikerrel használhatja, a kertészeti tapasztalat nem feltétel.

A beltéri termesztés lehetőségeit egyre nagyobb érdeklődés kíséri, és egyre-másra születnek a növénytermesztés, a kertészkedés alternatív megoldásai.

Az IKEA is ehhez a trendhez csatlakozott egyik új eszközével, a KRYDDA/VÄXER nevű, hidropóniás kerti szettel, melynek tulajdonosai egész évben föld nélküli konyhakertet tarthatnak fenn a lakásukban. A hidropóniás rendszerben föld helyett víztartó habdugókba kerülnek a magok, mely nedvesen tartja őket. Miután a magok kicsíráztak, nagyobb edénybe, a végleges helyükre ültetik, majd szintén nedvességtartó habkővel töltik fel őket. Az edények egy tálcába illeszkednek, melyet napfénylámpa világít meg, hogy éltesse a növényeket egész évben. Ez azonban még nem minden, a készlethez tartozik egy vízérzékelő is, mely gondoskodik arról, hogy a növények ne száradjanak ki de nem is kapjanak túl sok vizet. A cég szerint a készletet bárki sikerrel használhatja, a kertészeti tapasztalat nem feltétel. A szett májusban érkezik, és még nem lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni.

Bár első látásra úgy tűnhet, ez a kis kertecske nem tartozik szorosan véve az IKEA megszokott termékprofiljához, része a cég fenntarthatósági törekvéseinek, melyeknek keretében arra törekszenek, hogy minél inkább népszerűsítsék a környezetbarát életmódot a vásárlóik körében.

 

 

forrás: inhabitat.com

A rovat új hírei

Hasonló

A Pasona projekt

Paradicsom és szőlő a konferencia teremben, brokkoli a recepción, búzamező a váróteremben...