Green Culture: Sikeres volt az első divat & illatparti

Hír

2018/06/13

A Green Culture szervezésében június 7-én valósult meg sikeresen az első divat és illatparti, ahol az ökoruhákat és a terápiás célra is hasznosítható, természetes, minőségi esszenciális olajokat mutatták be a szervezők.

Fűben, fában orvosság – tartja egy ősi mondás, mely kétségtelenül igaz, elég csak belegondolni, hogy a legtöbb mai gyógyhatású készítmények alapanyaga is növényi eredetű. Régebben elődeink rengeteg növényt alkalmaztak gyógyteaként belsőleg, krémek, pakolások formájában pedig külsőleg egészségük védelme érdekében. És ez ma sincs másképp. Az előadók arra is kitértek, hogy miért van az, hogy egyre többen keresik a természetes megoldásokat és milyen alternatívát nyújthat az ökoruha és az aromaterápia az egészségünk védelme érdekében. A rendezvényre látogatók saját bőrükön tapasztalhatták meg a természetes olajok áldásos hatását és láthatták, hogy a Mozaik elnevezésű ökoruhák nemcsak divatosak, hanem környezetbarátak is egyben. Személyes aromaterápiás és stílustanácsadásban is részesültek az érdeklődök, majd mindenki hazavihetett egy saját illatkeveréket is.

Dr. Szabó Krisztina stylist szerint - aki egyben a Green Culture Mozaik kollekciók megálmodója és tervezője - a fogyasztók ma már egyre inkább előtérbe helyezik a környezettudatosság szempontjait szerte a világon. Ökológiailag megfelelő szöveteket, csökkentett károsanyag-kibocsátást, természetközeli források felhasználását várják el a szolgáltatóktól, akik ha nem igazodnak ezen fontos társadalmi elváráshoz, azok a jövőben háttérbe szorulhatnak a fogyasztói piacon. A Green Culture Mozaik ruhakészítményei többnyire az Öko-Tex által tanúsítottak, környezetbarátak, helytakarékosak, praktikusak, költséghatékonyak, divatosak, valamint a tervezés-gyártás során az anyaghasználat minimalizálására is törekedtek a tervezők, és ez még nem minden. A Mozaik ruhák ettől jóval többet tudnak, amit a helyszínen egy csinos modellen keresztül be is mutattak.

Havasi Patrícia gyógyító aroma tanácsadó elmondta, hogy ha valaha is élvezte már bárki a citrom, a narancs vagy a rózsa illatát, akkor bizony már meg is tapasztalta az illóolajok aromás minőségét. Az illóolajok hatással lehetnek az érzelmeinkre, a hangulatinkra, enyhíthetik a fájdalmainkat és más kellemetlen tüneteinket, a megfelelő olaj képes csökkenteni a stresszt, jó hatásfokkal fokozza némelyik olaj a keringést, ezzel pedig a méreganyagok kiválasztását. Az illóolajokat évszázadok óta használja az emberiség az ételek ízesítésére, szépségápolásban és az egészségügyi gyakorlatokban. Az illatpartin a vendégváró falatkák egy részét is a természetes alapanyagú olajokból állították elő a házigazdák: Citromolajból hűsítő limonádét, narancsolajból narancsos koktélt, fahéjolajból pedig süteményt sütöttek és a feltálalt gyümölcsök ízesítésére és egyben tartósítására is ezt az olajat használták. Kevésbé ismeretes sokak számára a fahéj azon jótékony hatása, hogy csökkenti a vércukorszintet és a megfelelő étellel kombinálva még élvezetessé is teszi annak elfogyasztását. Több, mint 20 különböző olaj került bemutatásra, melyek ígéretesnek bizonyulnak, amikor az egészségmegőrzésről beszélünk. Helyileg, belélegezve vagy belsőleg használva az illóolajok pozitív hatása határtalan.

Ha pedig már divat&illatparti, akkor Patrícia megemlítette, hogy a parfümkészítők is előszeretettel alkalmazzák  az olajokat, ami nem is csoda hiszen némelyik virágnak mondhatni, bódító illata van. És a legjobb az egészben, hogy ezt bárki megteheti otthonában, mert ehhez nincs másra szükség, csak tiszta üvegre és kiváló minőségű illóolajokra. Azt, hogy mit mivel kombinálunk, az egyedül az ízlésünkön múlik és persze a hatáson, amit el szeretnénk érni. Tekintettel arra, hogy a résztvevők jelentős többségét a nők képviselték, így a csábító illatokra, mint  afrodiziákumokra került a fókusz.

Hogy ne kelljen várni a következő illat&divatpartiig, íme néhány bevált esszenciális olaj a vágyfokozásra:
•    szegfűszeg,
•    gyömbér,
•    vetiver, 
•    jázmin,
•    rózsa,
•    édeskömény.

Az illóolajokat mindig tudatosan választjuk ki hatékonyságukért és tisztaságukért, nem szabad a véletlenre bízni, ezért forduljunk szakemberhez vagy látogassunk el egy következő ingyenes divat&illatpartira, amire nem is kell olyan sokat várni.
A soron következő rendezvényről részletes információ ezen a linken található az események között: https://www.facebook.com/Hogyanlegyekokotrendy/

 

forrás: Green Culture

A rovat új hírei

Hasonló

Kényeztető fürdés

Már Kleopátra is tudta, hogy a jó fürdőzés igazi wellness lehet a testnek és léleknek: megnyugtat, energiával tölt fel.

Kezünk bőrének ápolása

Kézfejünket nem bújtathatjuk a smink jótékony álarca mögé, ezért is fontosabb a célzott, rendszeres ápolás, melynek ...

A rovat legolvasottabbjai