Hétszemélyes bringán szállítja gyerekeit

Magazin

írta: Streit Nóra
2012/09/30

Terepjáróját cserélte a jóval egészségesebb és környezetkímélőbb járműre a hatgyerekes anya, aki egyetlen, guruló „szerkezeten” szállítja egész családját.

Az amerikai Portland városában élő anya, Emily Finch néhány hónapja még egy hatalmas, 9 személyes terepjárót vezetett, ám egy nap úgy érezte, itt az ideje változtatni a család közlekedési szokásain. Továbbra is ő fuvarozza hat gyermekét, ám igen formabontó módon.

Emily egy nem mindennapi, hétszemélyes bringát álmodott meg és készített el: a saját, valamint a legidősebb gyereke kerékpárját összeépítette egy hatalmas „talicskával”, amiben a kisebbek utazhatnak, de bevásárlás után akár a szatyrok is elférnek benne. A bukósisak természetesen egyikük fejéről sem hiányozhat.

Egy kerékpáros szaklapnak adott interjújában bevallotta, hogy az első időkben bizony igen komoly erőfeszítésébe telt mozgatni a nem éppen pillekönnyű alkalmatosságot, hiszen nem volt edzésben, és gyerekkora óta csak alkalmanként biciklizett – ám nem adta fel. Mára belejött a kerekezésbe, sőt kellemes mellékhatásként több mint 10 kilót fogyva visszanyerte a szülések előtti súlyát: konditeremre tehát biztosan nem kell költenie.

Emily úgy érzi, teljesen megváltozott az élete, ez az életmód boldoggá teszi. Ugyan férjének van autója, azzal csak ő megy munkába, a gyerekek már el is felejtették, milyen érzés benne ülni. A környék lakói pedig hozzászoktak a különleges járművön guruló család látványához.

 

The Greatest Gift from Microcosm Publishing on Vimeo.


Kép forrása: Flickr, Szerző: Umberto Brayj

 

forrás: bikeportland.org

A rovat új hírei

Hasonló

Divat, bringásokra szabva

A rendszeresen bringázóknak fontos, milyen öltözékük van. Egyre inkább szempont a praktikum és a biztonság mellett a trend is.

A rovat legolvasottabbjai