Migrénre mentol

Magazin

írta: Admin
2014/01/03

Amennyiben migrénes fejfájással küzdünk, érdemes kipróbálnunk a mentolt.

A migrén lüktető fájdalom, amely összefüggésben állhat az agy vérellátását biztosító artériák összehúzódásával és tágulásával. Amennyiben migrénes fejfájással küzdünk, érdemes kipróbálnunk a mentolt. 1-2 csepp mentolt (levendulaolajat vagy borsmentaolajat) tegyünk a halántékunkra, majd hagyjuk hogy kifejtse nyugtató hatását. Nagyon erős fejfájás esetében persze fájdalomcsillapítót is bevehetünk, akár egy aszpirint, vagy próbáljuk a természetes fájdalomcsillapítók egyikét.

Mi a mentol?
A mentol egy vízben alig oldódó szerves vegyület, a borsmentaolajra emlékeztető szaga és íze van. A természetben egyes mentafajok, mint például a borsmenta (Mentha piperita) olajában található meg, körülbelül 50-60%-os mennyiségben.

Figyelem:

 • Epebaj esetén javasolt konzultáli orvossal. Sérült bőrre, illetve nyálkahártyára tilos felvinni. Csecsemőknél, kisgyermekeknél tilos az arcon alkalmazni, mert egyes esetekben fulladást okozhat (kiválthat Kratschmer-reflexet).
 • Az aszpirin csak 16 év felett adható, és a szalicilátokra érzékenyek nem szedhetik!


A cikkben közöltek alkalmazását megelőzően - pl. lehetséges allergiás reakciók elkerülése érdekében - mindenképp javasoljuk a bővebb informálódást, így például természetgyógyász tanácsának kikérését. A leírtak használatából eredő bármilyen kárért, problémáért nem vállalunk felelősséget.

   

  forrás: wikipedia, edes-oko-otthon.com, otthonigyogymodok.hu, femina.hu

  A rovat új hírei

  "Dobd ki a szemetest" kihívás 2020

  Tóth Andi, a Dobd ki a szemetest című könyv szerzője egész éves kihívást indít 2020-ra, melynek ideje alatt minden hónapban egy ...

  Hasonló

  A rovat legolvasottabbjai

  "Dobd ki a szemetest" kihívás 2020

  Tóth Andi, a Dobd ki a szemetest című könyv szerzője egész éves kihívást indít 2020-ra, melynek ideje alatt minden hónapban egy ...