Moov | A személyi edző

Hír

írta: Kiss Gábor
2014/03/06

Az eddigi fitness mérők a napi tevékenységek és az edzések adatait (elégetett kalória, megtett kilométerek stb.) számították ki. A Moov ennél tovább megy: Az előbb említett alapfunkciók mellett - legyen szó szinte bármilyen sportról - virtuális edzőként segíti viselőjét.

A test különböző részein - például boka fölött vagy akár a csuklón - elhelyezett kis eszköz a beépített szenzorainak hála pontosan tudja, hogy az adott testmozgás hogyan tökéletesíthető. Mobilalkalmazásán keresztül folyamatos tanácsokkal látja el viselőjét, legyen az futás, biciklizés, úszás, súlyemelés, vagy épp golfozás.

Akár egy GPS készülék az autóban
Például futáskor, miközben figyeli mozdulatainkat, a fülhallgatón keresztül ad javaslatokat, hogy miként haladhatunk optimálisabban (nagyobb vagy inkább kissebb lépések a térdterhelés csökkentésének érdekében, stb.).

Személyi edző
"Olyan, mint egy elekronikus edző: figyeli a mozdulataimat, de valósidőben dolgozik velem; figyelmeztet, hogy elkerülhessem az esetleges sérüléseket; fülembe súgja a fogyás titkát miközben kardiózom; rámüvölt amikor csalok; bátorít a céljaim elérésében." mondta Meng Li társalapító.

Közösségi
Az alkalmazás által saját adzésünket megoszthatjuk és összehasonlítjuk mások eredményeivel, ami hatalmas motivációt jelent a közösségben.

A fejleszők
A Moov-ot Nikola Hu (egy volt Apple és HALO játékmérnök), Meng Li és Tony Yuan tervezte és építette. Az elkövetkezendő hónapokban még több sporttal kapcsolatos mozdulat követését tervezik beprogramozni. A team célja, hogy 40.000 dollárt gyűjtsenek össze Kickstarter kampányuk keretében, ami szavatolná az első 650 darab Moov egység legyártását és kiszállítását, azaz megkezdődhetne az értékesítés. Hivatalos oldaluk ide kattintva érhető el.

 


A rovat új hírei

Hasonló

Káros is lehet a futás?

A túl sok és gyors tempójú futás épp olyan káros lehet az ember egészségére, mint a mozgásszegény életmód.

Biometrikus póló

A Biometric Smartwear sportolás közben és a hétköznapi életben is egyaránt használható.