Tavaszi nagytakarítás a természetben - Mindenki csatlakozhat!

Hír

írta: MTI
2021/03/24

Tavaszi nagytakarítás indul a természetben: az erdők-mezők megtisztítására hív az Aktív Magyarország, hogy természetbarátok segítségével gyűjtsék össze a pandémia alatt megsokasodott hulladékot. A kezdeményezéshez mi is csatlakozhatunk, a szemétszedésről készült képeket pedig hashtaggel ellátva meg is oszthatjuk.

Az Aktív Magyarország és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ tavaszi kampánya a természetbe szólít. Mint írják, a kirándulók jó esetben nem szemetelnek, viszont a túrák alatt felgyülemlő hulladékot a helyszínen kihelyezett kukákban hagyják, amelyeket az üzemeltetők nem tudnak mindig időben üríteni, hiszen nem heti szemétszállításra vannak berendezkedve.

Az erdőkben, a kirándulóhelyeken ettől függetlenül is felgyülemlik a szemét, ami a figyelmetlen túrázóknak vagy a szélnek köszönhető, de az ételmaradékokat akár az állatok is széthordhatják.


Csak a lábnyomod hagyd az erdőben!

A kampány célja, hogy a túrázók ragadjanak kesztyűt, valamint szemeteszsákot és gyűjtsenek össze annyi szemetet, amennyit csak tudnak. Az akcióról készült képeket #aktívmagyarország és #tavaszinagytakarítás hashtagekkel megjelölve a Facebookon vagy Instagramon mindenki megoszthatja és így megmutathatja, hogy mennyivel tette élhetőbbé a bolygót.

A kezdeményezéshez sok más szervezet és több véleményvezér is csatlakozott. Bővebb információk a www.tavaszinagytakaritas.hu weboldalon találhatók a programról.


Kép forrása: pexels.com / Szerző: Lisa Fotios


forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló