Vegán ruhák hódítanak Bécsben

Hír

írta: Streit Nóra
2012/09/04

A vegán étkezés után itt a vegán divat. Bécsben már üzlete is van az új környezettudatos trendnek: az itt kapható termékek előállításának egyetlen állat sem látta kárát.

Ha nem szeretnél olyan ruhában vagy cipőben járni, netán olyan kozmetikumot használni, amelyek előállításáért állatok szenvedtek vagy haltak meg, irány Bécs! A 100 %-ban vegán termékeket kínáló osztrák Muso Koroni a webáruháza után ugyanis nemrégiben megnyitotta első üzletét is. Termékeik ráadásul nemcsak minőségiek, hanem trendiek is, így méltán képezhetik az őszi ruhatárunk alapdarabjait.

A kínálat igen impozáns: fair trade-ből származó parafa és műbőrcipők, biopamutból és eukaliptusz-rostokból készült ruhaneműk sorakoznak a polcokon. De találni itt olyan férfiszandált is, amelynek talpa újrahasznosított autógumiból készült.

A Muso Koroni nevét egyébként egy nyugat-afrikai istennőtől kölcsönözte, aki az ottani emberek hite szerint minden anyja, a növények és az állatok megteremtője. A cég filozófiája a környezet tiszteletben tartása, ennek jegyében már 2008 óta kínál vegán termékeket az interneten.

Az új üzlettel nemcsak arra szeretnének lehetőséget adni a vásárlóiknak, hogy kezükbe vehessék a termékeket, de olyan embereket is meg szeretnének szólítani, akikre a tudatos vásárlás eddig kevésbé volt jellemző. Bécs szinte itt van a szomszédban: kerekedjünk fel, és térjünk be a 8. kerületben található butikba is, ahol lelkiismeret-furdalás nélkül lephetjük meg magunkat néhány igazán különleges darabbal.

A cég weboldala: www.muso-koroni.com


forrás: hvg.hu

A rovat új hírei

Hasonló

A rovat legolvasottabbjai