Videó az élelmiszer-technológiákról

Hír

írta: ecolounge
2015/10/20

Az Európai Unió országai évente összesen több mint száz millió tonna ételt pazarolnak el. Felismerve az "élelmiszer-technológiákban" rejlő potenciált, az Európai Bizottság videót készített a technológiák széleskörű megismertetésének érdekében.

"Ha nem teszünk semmit, az elpazarolt ételek mennyisége 2020-ra elérheti az évi 120 millió tonnát is. Fontos hogy az európaiak jobban megértsék az élelmiszer-technológiák fontosságát és előnyeit. A fogyasztóknak fel kell ismerniük az ebben rejlő költségcsökkentő lehetőségeket ami egyúttal az ökológiai lábnyomot is leredukálja. A videóban bemutatjuk a legelterjedtebb technológiákat." - mondta Vytenis Andriukaitis.

Az olyan technológiák, mint a gyors pasztörizálás, a védőgáz, a hozzáadott antioxidánsok és az ökobarát hűtőszekrények használatával az élemiszerek biztonságosan fogyaszthatók, elősegítik frisseségük és ízük maradandóságát.

Az egyébként minden EU-s nyelven elérhető videót a milánói EXPO-n vetítették le október 15-én, a "Fight Food Waste, Feed the Planet" konferencia alkalmával.

forrás: ICF Mostra

A rovat új hírei

Hasonló

Kevesebb élelmiszer kellene?

Évente körülbelül 1,3 milliárd tonna élelmiszer kerül a szemétbe, a Föld népessége pedig egyre csak nő.

Szemétben az élelmiszer

A magyarországi háztartásokban a megvásárolt élelmiszerek 10%-a kerül kukába. Tudatos vásárlással körülbelül 50.000 Ft-ot ...