Hogyan fogunk így csatát nyerni a klímaváltozással szemben? - 2040-re Kína gázszükséglete megháromszorozódhat

Hír

írta: Admin
2017/12/14

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) előrejelzése szerint Kína gáztermelése megduplázódik, 340 milliárd köbméter lesz 2040-re, különösen a palagáztermelés bővül a következő évtizedekben.

Kína gázkereslete megháromszorozódik 2040-re - áll az IEA frissen kiadott előrejelzésében. A szervezet jelentése szerint az ázsiai ország gázkereslete 600 milliárd köbméter lesz a tavalyi 210 milliárd köbméter után. Az IEA előrejelzése szerint Kína gáztermelése megduplázódik, 340 milliárd köbméter lesz 2040-re, különösen a palagáztermelés bővül a következő évtizedekben.
Eközben a keresletnövekedés  nagyobb ütemben, mintegy háromszorosával nő, 2040-re eléri a 600 milliárd köbméter. Az idei első nyolc hónapban Kína 150 milliárd köbméter földgázt fogyasztott, ennek 37,9 százaléka importból származott. Éves összevetésben a gáztermelés 10,8 százalékkal nőtt, a fogyasztás pedig 17,8 százalékkal bővült az első nyolc hónapban.

Kínának a lehető leghamarabb változtatnia kellene energiapolitikáján, hiszen a földgáz kitermelése és égetése jelentős mennyiségű metán- és szén-dioxid kibocsátással jár. - Amennyiben a Párizsi klímamegállapodásban foglaltak szerint az emberiség tartani akarja a kritikus 2 fokos globális felmelegedésen belüli maradást, nincs más út, minthogy a földgázt fokozatosan ki kell vezetni.

Az IEA friss jelentése itt tekinthető meg.

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló