Indul a RAK-PARK projekt : gyalogos- és kerékpárbaráttá válhat a dunai rakpart

Hír

írta: MTI
2021/08/29

Ünnepélyes keretek között írták alá azokat a szerződéseket, melyek alapján elkezdődhet az újragondolt Duna-part tervezése. Így akár már jövő nyáron elindulhat a budai és a pesti oldalon is a felújítás.

A Duna-Buda projekt célja, hogy miközben az alsó rakpart észak-déli közlekedési folyosó szerepe megmarad, a budai belvárosi Duna-parthoz kapcsolódóan (a Fő utca és teresedései, a Felhévíz, a Bem József tér megújításával) olyan köztérhálózat jöjjön létre, amely vonzó a lakosság és a turisták számára egyaránt.

A komplex szemléletű fejlesztéssel javulnak a kerékpáros közlekedés feltételei, a környezet a gyalogosok megváltozott igényeihez igazodik. A zöldfelületek fejlesztése, növelése ösztönzi a közterületek közösségi használatát, javítja a felső rakpartok és a kapcsolódó közterek gyalogos felületeinek kapcsolatát - írták.

A tervek a projekt honlapján tekinthetők meg: www.duna.budapest.hu

A RAK-PARK projektnek köszönhetően pedig egy vonzó, sokszínű, pihenésre és színvonalas kikapcsolódásra alkalmas pesti Duna-parttal gazdagodhat a főváros - olvasható a közleményben.

A pesti alsó rakparton tervek szerint közösségi sportolást szolgáló eszközöket, utcabútorokat, kerékpáros és gyalogos útvonalakat létesítenek. A projekt célja, hogy a térségben megújuljanak a burkolatok, javuljanak a kerékpáros és a gyalogos közlekedés feltételei, és több zöldfelületet alakítsanak ki.

Hozzátették, hogy a Duna-Buda és a RAK-PARK projektek kiviteli tervei, a tenderdokumentáció és a szükséges engedélyek 2022 nyarán állnak majd rendelkezésre.


Kép forrása: commons.wikimedia.org / Szerző: Aktron


forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló