"Zöld város" program: a gyalogosoknak engednék át a szegedi Huszár Mátyás rakpartot a nyári hétvégéken

Hír

írta: MTI
2020/06/17

A tervek szerint július eleje és augusztus vége között hétvégente lezárják a szegedi Huszár Mátyás rakpartot az autóforgalom elől - jelentette be a Tisza-parti város Zöld város programért felelős tanácsnoka szerdán a helyszínen.

Mihálik Edvin (Momentum) sajtótájékoztatóján azt mondta, négy pontból álló javaslatcsomagot nyújt be annak érdekében, hogy a Tisza valóban "Szeged főutcája" legyen, erősödjön a rakpart belvárosi részének turisztikai vonzereje, egyben közösségi és kulturális helyszínként is szolgáljon az itt élőknek.

A javaslatcsomag első pontjaként július 1-je és augusztus 31-e között lezárnák az autóforgalom elől a Huszár Mátyás rakpartot, és csak gyalogosok és kerékpárosok használhatnák - közölte a politikus.

A jövőben - néhány városi eseménytől eltekintve - a szabadtéri rendezvények elsődleges helyszíne is, a Széchenyi tér helyett, a Huszár Mátyás rakpart lenne - mondta a tanácsnok. Az elmúlt években a Nemzetközi Tisza Halfesztiválokon bebizonyosodott, hogy a rakpart alkalmas erre, és a vendégek is szívesen látogatnak oda - tette hozzá.

A szegedi fesztiválokon betiltanák az egyszer használatos műanyag eszközöket, és a jövőben a készpénzmentes fizetési módokra kellene áttérni. Ez utóbbit az elmúlt hónapok járványidőszaka is indokolja, emellett az elektronikus fizetési megoldások átláthatóbbá is teszik a rendezvények gazdálkodását - hangsúlyozta Mihálik Edvin.

A javaslatról a közgyűlés városüzemeltetési bizottsága a hónap végéig dönt.


Kép forrása: commons.wikimedia.org / Szerző: Takács István

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló