Sharing economy: Szövetség alakult a megosztáson alapuló gazdaság képviseletéért

Hír

írta: MTI
2017/04/20

A megosztáson alapuló gazdaság képviselete érdekében megalakult a magyar Sharing Economy Szövetség, mely azt szeretné elérni, hogy az úgynevezett sharing economy, magyarul a közösségi gazdaság szereplői jogszerűen és kiszámítható szabályok szerint tudjanak működni.

Magyarországon már tucatnyi közösségi gazdasági modellen alapuló vállalkozás működik, amelyek lényege, hogy magányszemélyek meglévő felesleges erőforrásaira építenek üzletet vagy közösséget. Az ellentmondásos magyarországi történetéről ismert, fuvarmegosztáson alapuló Uber, az Airbnb szálláshely-közvetítő oldal és a Waze közösségi navigációs alkalmazás mellett már olyan cégek is létrejöttek, amelyek a logisztika, a pénzügy, vagy a mezőgazdaság terén nyújtanak szolgáltatásokat.

A szövetség célja, hogy elősegítse a közösségi gazdaság hazai fejlődését, támogassa a magyarországi közösségi szolgáltató vállalkozások működését, illetve a megfelelő szabályozási környezet kialakítását. Emellett a közösségi gazdaság modell működésének és előnyeinek bemutatásán is dolgozik a szervezet, továbbá aktív szerepet kíván betölteni a digitális kompetenciák és a pénzügyi kultúra fejlesztésében is.

 

forrás: MTI

A rovat új hírei