A mellékhelyiség sem mellékes!

Hír

2015/05/19

A Humusz Szövetség Zöld Kalandozások című előadássorozat május 20-ai alkalmán a komposzt toalettekről szóló hiedelmeket, kérdéseket és kétségeket oszlatja el Ertsey Attila öko-építész, akitől még a toalettek fejlődéstörténetéről és főbb típusairól is hallhatunk.

Ertsey Attila önellátó házakkal és fenntartható települési stratégiákkal foglalkozik: az energiaellátástól a vízhasználaton át az élelmiszer-önrendelkezésig. Tagja a 2008-as, a Holcim Awards európai aranyérmét elnyerő Kormányzati Negyed tervező csapatának. Az Év Napháza 2007 megosztott I. díj és a Expo Milano 2015 ötletpályázat II. díj tulajdonosa.

Magyarországon elsőként építette föl egy autonóm ház modelljét az 1996-os Naturexpón, amiben már az általa gyártott komposztáló toalett, a Compact Composter is szerepelt. A koncepció ma is élenjár, a passzívházak és zéróenergiás házak megjelenésével kiderült, hogy ha energiából önellátóak is leszünk, a következő legfontosabb kérdés az ivóvíz marad. Azok lesznek a hosszú távon is fenntartható - víztakarékos - megoldások, melyek a reziliencia (alkalmazkodóképesség) birtokában vannak, a természet erőit használják, lehetőség szerint elektromos áram alkalmazása nélkül. Ilyen megoldás a komposztáló toalett is, a szelíd technológia, vagy LOW TECH szép példája.

Várnak minden érdeklődőt május 20-án, 18 órától a Humusz Házba (Budapest, Saru utca 11.)

A 2015. tavaszi félév hátralévő programjai:

2015. május 20. Komposzt toalett Ertsey Attila
2015. május 27. Ökofrankó kerttervezés Kiss-Tikk Dóra

A programváltozás joga fenntartva!

Az előadásoknak a Humusz Ház ad otthont.
Kezdési időpont: 18:00
Belépődíj: 800 Ft/alkalom, mellyel a Humusz Szövetség, mint civil szervezet munkáját lehet támogatni.

A Humusz Pártoló tagjai számára a belépés ingyenes.
A belépésről további információ: http://www.humusz.hu/partolo_tagsag_maganszemelyeknek
A korábbi előadásokról itt lehet tájékozódni: www.humusz.hu/zoldkalandozasok


forrás: Humusz Szövetség

A rovat új hírei