CEEweb a biológiai sokféleségért

Hír

írta: Kiss Gábor
2014/05/22

Vajon mi a szerepe a méheknek a mindennapi életünkben? Miért fontosak az ökogazdálkodások és a természetes árvízvédelem? Mindezekre választ adnak a CEEweb által szervezett előadások ma, a Biológiai Sokféleség Nemzetközi Világnapján.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete azért vezette be ezt a napot, hogy ezáltal is nőjön a biológiai sokféleség iránti érdeklődés, és a nagyközönség minél több információhoz juthasson az ezzel kapcsolatos témákról. A CEEweb ezt a napot egy, az Európai Unió magyarországi képviseletében, az Európa Pontban „Csak természetesen – Hogyan járul hozzá a természet sokszínűsége mindennapi életünkhöz?” címmel szervezett eseménnyel ünnepeli meg. A rendezvény az Európai Unió támogatásával valósul meg és elsődleges célja a biológiai sokféleség fontosságának megismertetése, elsősorban a fiatalokkal.

A rendezvényen előadást tart majd többek között Ujj Zsuzsanna a Vidékfejlesztési Minisztériumból, aki a biológiai sokféleség fontosságról és szerepéről fog beszélni, illetve az Öko Zrt. képviseletében Sheer Márta, aki a természetes árvízvédelemre fog fókuszálni. Gálhidy László a WWF Magyarországtól az erdők gazdasági és társadalmi hasznáról beszél, Tömöri Balázs a GreenPeace Magyarországtól pedig arról tart előadást, milyen kulcsfontosságú szerepe van a beporzóknak az életünkben és mindennapjainkban. Malatinszky Ákos, a CEEweb Elnöke, pedig a biológiai sokféleséget tiszteletben tartó mezőgazdálkodásról beszél.

Az előadások után beszélgetés lesz az előadókkal.

Az utolsó órában a Green-Go Nemzetközi Rövidfilmverseny biológiai sokféleségről szóló legjobb alkotásai lehet majd látni.

A rendezvény látogatói a nemzetközileg is elismert szakértők érdekfeszítő és közérthető előadásaiból jobban megismerhetik a természeti sokféleség szerepét, az ökológiai rendszerek szolgáltatásait és azok értékeit.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Helyszín: Európa Pont, Lövőház utca 35., 1024 Budapest
Rendezvény időpontja és programja: május 22., 13:00-19:00. A program letöltése.
Honlap: http://www.ceeweb.org/hu/event/international-day-of-biodiversity/
Facebook: https://www.facebook.com/events/669732543062483/
További információ: office@ceeweb.org, 06-1-398-01-35

A CEEweb a biológiai sokféleségért a közép-kelet-európai régióban természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek nemzetközi hálózata. Küldetésünk a biológia sokféleség megőrzése a fenntartható fejlődés elősegítése által.


A rovat új hírei

Hasonló