Civil szekció az idei ARC kiállításon

Hír

2015/06/17

A 15. ARC pályázati kiírásában a szervezők külön felhívással fordulnak a civil szervezetek és a kreatív ügynökségek felé. A MagNet Bank és a MACI (Magyar Civilszervezetek) jóvoltából „Hétköznapi csodák” címmel ARC+ kamarakiállítás nyílik, melynek keretében ősszel 5-11 civil mutathatja meg hitvallását a látogatóknak. A civil szervezetek és kreatív ügynökségek egymásra találását a MagNet Bank egy ún. civil rapid randi megszervezésével is segíti.

A MACI - Magyar Civilszervezetek és a MagNet Civil Kapcsolatok program együttműködésével, a társadalmi felelősségvállalás jegyében, a civil szervezetek kiemelt megvilágításba kerülnek az idei ARC-on.

A pályázati kiírásban idén külön felhívás szólítja közös alkotásra a civil szervezeteket és a kreatív ügynökségeket. A Magyar Civilszervezetek közössége, röviden MACI, a szolidaritás, a gondoskodás, az odafigyelés, a közösségi lét alapfeltételei mellett áll ki, ezekért az értékekért dolgozik nap mint nap, ahogyan a MagNet Magyar Közösségi Bank is éppen a társadalmi igazságosságot igyekszik saját eszközeivel támogatni a civilek bankjaként.

„Hétköznapi csodák” címmel, ARC+ kamarakiállítás keretében 5-11 plakáthely várja azokat az alkotásokat, amelyek a legszellemesebben, legkreatívabban mutatják be valamely civil szervezet munkáját, vagy egy-egy hétköznapi csodának tekinthető, konkrét eseményét. A civil szervezetek és kreatív ügynökségek egymásra találását egy civil rapid randi is segíti, ahol a kreatív szakma szívbéli szakértői felajánlással segíthet megmutatni fontos társadalmi ügyeket.

A „CIVIL RAPID RANDI” a MagNet Bank rapid randi sorozatának részeként valósul meg 2015 július 1-jén. A rapid randi sorozat keretében a bank különböző szektorok képviselőit köti össze egymással: szakértőket (például business coach-okat), művészeket, civil szervezetekkel.  Jó példa erre a tavalyi nagysikerű design randi, amely megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató szervezeteket hozott össze olyan magyar designerekkel, akik segítették a szervezeteket, hogy az általuk elkészített tárgyak eladhatóbbak legyenek.

Molnár Csaba, a MagNet Bank közösségfejlesztői igazgatója elmondta: „A MagNet Bank folyamatosan és elkötelezetten támogatja a civil szervezeteket és teret nyújt minden olyan újszerű kezdeményezésnek, amely által csökkenthetők a társadalmi különbségek. Legismertebb programunk - a Közösségi Adományozási Program (KAP) – keretében idén 35 millió forintot osztunk szét civil szervezetek között az ügyfeleink rendelkezései alapján, de a pénzbeli adományon túl, fontosnak tartjuk azokat a kezdeményezéseket is, amelyek hidat építenek civil szervezetek és olyan kiváló szakemberek közt, akik nyitottak fontos társadalmi kérdésekre.”

forrás: Magnet Bank

A rovat új hírei

Hasonló