Mit keres egy kávézó szuperhős a bankban?

Hír

2015/11/14

A MagNet Bank november 9-én nyitotta meg az V. kerületben újraértelmezett belvárosi fiókját, amely mind funkciójában, mind megjelenésében eltér minden eddigi helyszíntől, amit a pénzügyi szférában megszoktunk: fair trade biokávézó, civileket támogató közösségi pont és bankfiók egyben, ahol egyaránt jó pénzügyeinket intézni és társasági életet élni. A helyszín megnyitásával egy időben debütált a Közösségi Bank új, responsive honlapja is.

Az újratervezés egyik alapvetése az volt, hogy a MagNet szellemiségével összhangban szűnjön meg a banki tanácsadó és az ügyfelek között húzódó, őket elválasztó pult, és helyette barátságos környezetben, egyenrangú és fesztelen találkozás jöjjön létre a két fél közt. Ennek megfelelően a Közösségi Pontban a banki kollégák és vendégeik közös képernyőt néznek egy laptopon, melynek során az ügyfelek egyúttal megtanulhatják maguk intézni a NetBankon indítható tranzakciók többségét.

Pozsonyi Gábor, a MagNet Bank vezérigazgató-helyettese elmondta: „Számomra az újragondolt Közösségi Pont legfontosabb vonása az a fesztelenség, amit ügyfél és bank között meg tud teremteni. Tulajdonképpen erről szól a közösségi bankolás. Tudatosan nem használom a bankfiók kifejezést, mert kollégáimmal olyan helyet álmodtunk meg, ahol valódi élményt jelent nemcsak pénzügyeket intézni, de ahova magunk is szívesen betérnénk, ha üzleti reggelihez keresnénk helyszínt vagy épp a gyerekeinkkel innánk meg egy forró csokit, mikor már átfáztunk a szomszédos Olimpia Park játszóterén.”

A helyszínen kapható speciality kávékról az Ecocafe gondoskodik, amely a nemzetközileg is legkiválóbbnak tartott olasz La Marzocco gyár gépein készíti el fair trade és ökológiai gazdálkodásból származó kávékülönlegességeit. A zöldkávé  többek között Etiópia, Guatemala, Kolumbia, Peru  Szumátra és a Galapagos-szigetek bioültetvényeiről érkezik, amelyet tapasztalt pörkölőmester varázsol teljessé. Így a pörkölt kávé a lehető legfrissebben és legjobb minőségben jut el a vendégekhez. A kávé mellett bio péksütemények, smoothie-k és egyéb egészséges finomságok várják a betérőket.

Az enteriőr tervezésére Nikoletti Petra és a Térkultúra csapata kapott megbízást, akik fiatalos, innovatív teret hoztak létre egyedi design bútorokkal, és segítettek abban is, hogy a helyszínen a banki és kávézó zónák organikus egységet alkossanak. „A MagNet részéről fontos kitétel volt a tervezéskor, hogy minél több természetes és újrahasznosított anyagot használjunk. Emiatt döntöttünk úgy, hogy a zöldfal mellett - szokatlan módon - élő fákat is elhelyezünk a kávézóban, ahogy az utcában is ültettünk két magas kőrist a környékbeli közösség számára. A belépők nem is sejtik, hogy az enteriőr kb. 2.220 db PET palackot rejt: a székek többsége, ugyanis, ebből készült. Arra is külön figyeltünk, hogy a gyerekek számára élhető teret hozzunk létre egy formabontó játéksarok létrehozásával.”

És hogy mit keres a kávézó szuperhős a falon? A Közösségi Bank társadalmi hitvallása jelenik meg a térben, amely szerint a világot mi hétköznapi hősök tudjuk megváltani egy-egy paradigmaváltással. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy közösség miként formálhatja át a környezetét, így a mi felelősségünk is, hogy fel tudunk-e kínálni olyan társadalmi kezdeményezéseket, amelyekhez jó kapcsolódni. A Balassi Bálint utcai helyszínünkön például minden tízedik kávé egy segítő ajándékot jelent a vendégek számára, melyet magukkal vihetnek, és átadhatnak egy nehezebb sorsú embertársuknak. A becsületkasszás rendszerben értékesített almából befolyt támogatások pedig a hónap civil szervezetét segítik minden alkalommal.

A többi bankfiókhoz hasonlóan, a Belvárosi Közösségi Pont is kutyabarát helyszín, így a négylábúakat is örömmel fogadják mind a MagNet Bank, mind pedig az Ecocafe kollégái.

A Közösségi Pont szellemisége ihlette a Bank új gyakornoki programjának, a SmartUp! elindítását is. A programban résztvevő egyetemisták a féléves időszak alatt egyidejűleg két szakmában is tapasztalatot szerezhetnek, és a gyakorlati idő végén egy banki tanácsadói és egy okleveles barista képesítést is a kezükhöz kaphatnak.

A belvárosi helyszínnel egyidejűleg a Bank virtuális terei is megújulnak. Ezzel – a korábbi felmérések szerint „a saját ügyfelei körében leginkább kedvelt internetbanki felület” – a NetBank már új, responsive felületről lesz elérhető, azaz a Bank iránt érdeklődők kényelmesen mobilról vagy tabletről is böngészhetik a Possibile (korábbi nevén Carnation) által tervezett weboldalt.

Az új honlapra látogatók a korábbinál is átláthatóbb módon tájékozódhatnak majd például a közösségi betétekben összegyűlt megtakarításokról, és ennek hatásáról a Bank által finanszírozott társadalmilag hasznos projektekre, vagy éppen a Közösségi Adományozási Program keretében támogatható civil ügyekről. Az oldal a kalkulátorok segítségével testreszabott megoldásokat ajánl a számla-, hitel-, ill. betéti termékek kiválasztásához. A közösségi bankolást fontolgatók a későbbiekben akár videochat-en keresztül is kérhetnek tájékoztatást a Bank kollégáitól, és ha a MagNet mellett döntöttek, a felületen online is igényelhetik számlájukat a már most is elérhető számlanyitási funkció segítségével.

forrás: MagNet Bank

A rovat új hírei

Hasonló

MagNet Bank: KAP 2015

80 civil szervezet részesült abból a közel 23 millió forintból, amit a MagNet Bank ügyfelei osztottak szét az általuk ...

A MagNet Netbank a legkedveltebb

Egy független felmérés eredménye szerint, a MagNet Bank ügyfelei értékelték a piacon a legkiválóbbnak a Közösségi Bank NetBank ...