Climate March a COP 21 klímacsúcs sikeréért: Csatlakozzon Ön is a Globális Akciónaphoz!

Hír

2015/11/29

Civil akció, amely a klímaváltozásra és a közelgő COP 21 klímacsúcsra kívánja felhívni a figyelmet. - A Climate March névre hallgató mozgalom a világ számos pontján egy időben szólítja majd a fel a döntéshozókat, hogy vegyék komolyan a globális felmelegedés mérsékléséhez szükséges döntéseket!

Párizsban, december első két hetében 190 ország vesz részt a COP 21 nemzetközi klímacsúcson, hogy létrejöjjön egy új, globális megállapodás az éghajlat védelmére. Az esemény a szakemberek szerint mérföldkő lesz a klímaváltozás elleni küzdelemben, ezért a globális figyelem középpontjában áll a csúcstalálkozó eredménye. A találkozót számos civil megmozdulás kíséri világszerte. Az eseményt megelőző napon, november 29-én egy Climate March (Klímamenet) névre hallgató eseménysorozat fokozza tovább a hangulatot, és gyakorol nyomást a döntéshozókra a világ számos pontján, egy időben.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozik a budapesti megmozdulás is, amely egy állampolgárok által indított, pártpolitikától mentes civil akció lesz. Megújulók: 100% lehetséges! – ez a megmozdulás hazai szlogenje az esemény facebook oldalán. A szervezők arra kérik a csatlakozókat, hogy részvételükkel támogassák a klímaváltozás elleni küzdelmet.

„A klímaváltozás hatásai mára mindennaposak. Ilyen közel azonban sosem voltunk ahhoz, hogy fordítsunk a történelem menetén” – mondta el Gosztonyi Bence, a civil akció főszervezője. „Most rajtunk a sor, hogy eseményünkkel jelezzük, hogy szavak helyett tetteket várunk a döntéshozóktól! Üzenjünk közösen Párizsba a magyar delegációnak, hogy küzdjenek egy igazságos, globális megállapodás megvalósulásáért, és képviseljék itthon az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások használatának fontosságát”

A vasárnapi klímamenet november 29.-én délután 1 órakor veszi kezdetét az Erzsébet téri szökőkútnál. Az esemény során a résztvevők szimbolikusan faleveleket küldenek majd a magyar delegációnak, amelyek a menet végén a Szabadság hídnál kerülnek elengedésre. Az őszi színekben pompázó falevelek egy valódi nyílt levelet szimbolizálnak, amelyet el is küldenek a magyar delegációnak és az államfőnek.

 

A rovat új hírei