Felfedezők Napja – Középpontban az Éghajlatváltozás!

Hír

2018/04/21

A Földgömb magazin immár 6. alkalommal rendezi meg a Felfedezők Napját, ahol szakemberek hozzák testközelbe az expedíciók és a terepi kutatás izgalmas világát a család minden tagjának, egy vidám fesztivál keretein belül.

Idén az éghajlatváltozás áll majd az ismeretterjesztő előadások középpontjában. A klímaváltozás a 21. század egyik legjelentősebb globális problémája, mely mindannyiunk életét befolyásolja, ezért fontos, hogy kellő ismereteket szerezzünk annak hatásairól. Számos egyetemi műhely, expedíció, extrém utazó is bemutatkozik majd a rendezvényen, melyek tevékenysége szorosan kapcsolódik az éghajlatváltozás kutatásához.

A Felfedezők Napja Fesztivál a földrajz ünnepe is egyben. A témákat elsősorban a földrajz eszköztárával és geográfusok segítségével járják körbe, hangsúlyozva ezzel azt, hogy a földrajzi ismeretek és a térbeli összefüggések feltárása alapvető fontosságú az egyre bonyolultabb világunk megértéséhez.

Természetesen egy családi fesztivál nem múlhat el játék nélkül! A kiállítók idén is érdekes és izgalmas feladatokkal készülnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt, akik próbára tehetik tudásukat, ügyességüket a 7Próba játékon. A „Fedezd fel és mutasd meg” fotópályázaton pedig mindenki megmutathatja, hogy milyennek látja a fesztivált. A szerencsés versenyzőket komoly nye¬re¬mények várják a sorsolásokon!

A Felfedezők Napjára a belépés mindenki számára ingyenes!

A részletes programot az esemény honlapján tekinthető meg: www.felfedezoknapja.info

Felfedezők Napja Fesztivál – ahol az erő, a kitartás és a tudomány találkozik!

forrás: Heiling Média

A rovat új hírei

Hasonló