Magyarországon először kapható CD-naptár - öko kivitelben

Hír

2016/12/12

Karácsonyra mindenki olyan ajándékot szeretne adni, ami egyszerre kedves, praktikus és személyre szóló. Szerencsére egyre több olyan kreatív ajándékkal találkozunk, amelyek könnyen megdobogtatják az ajándékozottak szívét. Ilyen ajándék lehet a hazánkban kereskedelmi forgalomban először kapható környezetbarát asztali naptár is, amelynek alapját a mindenki számára jól ismert CD tok adja.

Az i love recycling márkanév alatt megjelent, CD tokba rejtett naptárak 100%-ban fogyasztói hulladékból újrahasznosított papírból készülnek, a rájuk nyomott minták növényi, biológiailag lebomló festékanyagból származnak, és karbonsemleges, zöld nyomdában készülnek. Egy ilyen konstrukcióra joggal mondhatjuk, hogy környezetbarát, öko vagy zöld termék.

„Mindenképpen csak olyan anyagokban gondolkodtunk, amelyek újrahasznosított anyagból származnak és/vagy sokszor újrahasználhatóak. Kissé ellentmondásosnak tűnik, hogy a műanyagból készült tok mitől környezetbarát, de ha sokszor sokféleképpen használjuk, nem pedig kidobjuk, mert már nem kell CD tartónak, már ezzel is jót teszünk környezetünknek. Törekedtünk a sokszínűségre, hogy minél több embert megszólítsunk, és környezettudatos ajándék választására ösztönözzünk.” – mondta Hagara-Nagy Nóra, az iloverecycling.hu egyik ötletgazdája.

Jelenleg 20 féle designban érhetőek el az asztali naptárak a webáruházukban. Ezek között nagyon sokféle stílus megtalálható: állatkás és sütis, vintage biciklis, Budapest nevezetességei rajzolt stílusban, de van akvarell virágos, természetfotós, színezhető mandalás vagy éppen komolyabb, art deco vagy absztrakt stílusú.

Az i love recycling égisze alatt folyamatosan kerülnek majd forgalomba saját tervezésű zöld design termékek, elsősorban irodai kellékek és divatcikkek.

forrás: iloverecycling

A rovat új hírei