Irodai papírhulladékból színes bonbonokra emlékeztető ajándékkülönlegesség

Hír

2017/05/25

A Seed Bonbon azaz magbonbon termékcsalád egy régi hagyományokra visszanyúló, kézműves papírkészítési technológia újragondolásából jött létre egy budapesti kis stúdióban.

Vigyázat, nem ehető!

A Seed Bonbon elnevezés arra utal, hogy valódi bonbonokra, pralinékra és trüffelekre emlékeztető szín- és formavilággal készülnek a termékcsalád legkedveltebb termékei papírhulladék és különféle fűszer- és virágmagok felhasználásával, melyek díszes bonbonos dobozokban sorakoznak. Igazi ajándék különlegesség, amely elsőre egy szépen csomagolt édességre emlékeztet, de ha kibontjuk, és a kis magbonbonokat földbe ültetjük, hamarosan élő növények kelnek ki belőlük.

Újságíróból lett kézműves

Hagara-Nagy Nóra majd egy évtizednyi újságírás, szerkesztés után gondolt egy nagyot, és olyan egyedi terméket álmodott meg, amellyel továbbra is kapcsolódhat a szeretett papírokhoz, betűkhöz, szövegekhez, de most már teljesen más dimenzióban jön létre kettejük kapcsolata.
„Régóta szeretnék alkotni, és évek óta keresem, mi az, amivel maximálisan tudok azonosulni és képes is lehetek rá, hogy magam elkészítsem. Azt tudtam, hogy mindenképpen papírral és környezetbarát módon szeretnék foglalkozni, így tavaly év végén egyedi ökonaptárakat készítettünk, de egyszer csak jött az ötlet: majd én magam készítek papírt, hulladékból, amibe magokat fogok tenni, amelyek kikelnek, ha a papírt elültetjük.” - mondja a Seed Bonbon megálmodója és készítője.

És sok-sok hónap nyomozás, papírkészítéssel foglalkozó szakirodalom elolvasása, kipróbálása, eszközök beszerzése és még több gyakorlás és próbálkozás után kialakult a magbonbon termékcsalád, mely folyamatosan bővül újabb és újabb tagokkal.
A termék iránti érdeklődés minden elképzelést felülmúlt, nagy az érdeklődés a magánszemélyek és a vállalati ügyfelek részéről is, és egy viszonteladó által már külföldi kézműves vásárokon is megjelennek a termékek.

A vásárlókat elsősorban a dizájn, a környezetbarát jellemzők, és az újrahasznosítás ténye fogja meg, akik ezt a fenntartható szellemiséget egy szépséges ajándékként szeretnék átadni barátaiknak, rokonaiknak, munkatársaiknak. A termékek között díszdobozokat, Lollipopokat találunk, de akár esküvőre egy-egy darabos kiszerelésben is széles a kínálat, vannak cica- és kutyafüves formák, képeslapok, kékfestős tasakban szuvenírek, csúzlis szettek, méh- és pillangóbarát csomagok.
A dizájn és arculat kialakítása, valamint minden grafikai elem a több szakmai elismerést is magáénak tudható Illés László ökodesign szemléletének köszönhetően tökéletesen átadja a Seed Bonbonok hangulatát.

 

forrás: iloverecycling.hu

A rovat új hírei

Hasonló

Húsvétoljunk "ökosan"!

Akárcsak karácsony előtt, bizony a húsvéti ünnepek közeledtével sem tudunk úgy belépni egy boltba, fellapozni egy magazint vagy ...

Papírvilág a természetért

A WWF stábja egy rövid interjút készített az alkotókkal, a film keletkezéséről és a természetvédelemhez fűződő viszonyukról.