Szembe kell néznünk azzal, ami ránk vár

Hír

2015/11/12

Egyre gyakoribb árvizekkel, aszályokkal kell szembenéznie már néhány évtized múlva az emberiségnek, Európának pedig az emiatt útra kelő több millió ember problémájával is. A Magyar Fenntarthatósági Csúcson megvitatjuk a fenntarthatóság aktuális kérdéseit számos nézőpontból. Tartson velünk!

Hatvan fokos hőhullámok lehetetlenítik el az emberi életet a Közel-Kelet térségében, viharok, új kártevők tizedelik meg a termést világszerte a klímaváltozás miatt, kiszáradó Kárpát-medence, emelkedő tengerszint, egy jobb élet reményében útra kelő emberek milliói – ezekkel a problémákkal kell szembenéznie az utánunk következő nemzedéknek. Ahhoz, hogy jobb életet teremthessünk nekik, most kell belátnunk tetteink következményeit.

Ezért immár hatodik alkalommal rendezi meg a Piac & Profit 2015. november 18-án a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferenciát, amelyen a civil és üzleti szféra képviselői gyűlnek össze, hogy közösen keressenek megoldást a problémákra. Hatodszorra hívjuk össze a felelősen gondolkodó embereket Magyarországon, hogy megvitassuk, hol tartunk mi, magyarok tetteinkkel a fenntartható fejlődés, vagyis élhető világunk fennmaradása érdekében.

Idén a konferencia fókuszában az új globális fenntartható fejlődési program, a rendkívüli mértékű migráció és a klímaváltozás összefüggései állnak. Megvitatjuk többek között, hogy van-e mód az esélyegyenlőségre a rohamos tempójú népesedési folyamatok mellett, van-e lehetőség az élelmezésbiztonsággal és az egészséges ivóvízhez való hozzájutással kapcsolatos, növekvő mértékű problémák megoldására? Győzhetnek a megújuló energiaforrások a fosszilisokkal és az atomenergiával folytatott versenyben?

Szó lesz arról is, hogy mi Magyarország feladata az ENSZ által szeptemberben elfogadott Fenntartható Fejlődési Célok megvalósulásában. Mert feladatunk az lesz bőven: a nemrégiben az ENSZ által közzétett Fenntartható Fejlődési Célok (SDG) rendszerében megfogalmazott kritériumok alapján nagyon rosszul teljesítünk. A Bertellsmann Alapítvány kutatása szerint az OECD államok között Magyarország  csak a harminckettedik helyre tudott befutni, nálunk rosszabb helyezést csak Mexikó és Törökország szerzett.

November 18-án a Fenntarthatósági Csúcs konferencián a téma nagy gondolkodói, többek között László Ervin, Juhász Árpád és Ürge-Vorsatz Diana mellett az üzleti szektor szereplői is elmondják, mit tesznek a fenntartható fejlődés érdekében mindennapi üzleti és emberi tevékenységeikben.

A részletes program ide kattintva érhető el.

Tartson velünk!

forrás: Piac&Profit

A rovat új hírei

Hasonló