Színes programok

Hír

írta: Admin
2014/05/07

Madárgyűrűzéssel, faültetéssel, kézműves foglalkozásokkal és játékos vetélkedőkkel várják a látogatókat a madarak és fák napja alkalmából a nyíregyházi Tuzson János Botanikus Kertben pénteken.

A Nyíregyházi Főiskola, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. közös eseményén délelőtt kilenc órától kezdődnek a programok, amelyek a rendezvényre regisztráló csoportoknak ingyenesek.

A program nyitányaként a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai előadást tartanak a tavaszi és nyári madárvédelemről, a madárodúk típusairól és azok kihelyezéséről, kezeléséről, valamint a bennük költő fajokról. A kert területén az érdeklődők betekintést nyerhetnek az odúlakók mindennapjaiba.

A Nyírerdő Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolájának szervezésében a fáról és az erdőről tudhatnak meg többet a látogatók, megismerkedhetnek az erdő jelentőségével, termékeivel, a méhészettel. A kertben emellett elültetik az Év fájának választott mezei juhart is.

A madarak és fák napját először 1902-ben Chernel István ornitológus szervezte meg Magyarországon. Apponyi Albert vallás- és közoktatásügyi miniszter körrendeletben írta elő, hogy évente egy napot a népiskolákban a tanító arra szenteljen, hogy megismertesse a tanulókkal a hasznos madarak és azok védelmének jelentőségét.

A botanikus kert weboldala ide kattintva is elérhető.

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Ökosított ökoiskolák

A Földművelésügyi Minisztérium „ökoiskolák a helyes hulladékgazdálkodási szemlélet formálásáért” című pályázat ...

Hasonló

Az elmúlt 500 év

Magyar természettudósok pályafutását bemutató tárlat a Vármező Galériában.

A rovat legolvasottabbjai

Energia Nyílt Nap a Hegyvidéken

Február 28-án az Energia Nyílt Napon minden érdeklődő megismerheti, hogy hogyan lehet akár 10%-ot spórolni költséges ...

Ökosított ökoiskolák

A Földművelésügyi Minisztérium „ökoiskolák a helyes hulladékgazdálkodási szemlélet formálásáért” című pályázat ...