Természetfotózás a Tisza-tónál

Hír

írta: Kiss Gábor
2014/11/13

TiszaZoom címmel péntektől vasárnapig először rendez többnapos programot természetfotósoknak a Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága.

Az akció célja a Tisza-tó természetfotós arculatának építése, erősítése, valamint a turisztikai szezon meghosszabbítása, a vendégforgalom élénkítése. A program házigazdái a vízi- és kerékpártúrázók, horgászok mellett ezúttal a természetfotózás iránt érdeklődőknek szentelnek megkülönböztetett figyelmet, mely új eleme az elmúlt másfél évtized tudatos természet- és élményközpontú turisztikai fejlesztéseinek.

Az esemény a tiszafüredi Tisza Balneum Hoteltől indul. A pénteki nyitóesemény résztvevői például egyedülálló csónakos felfedezőtúrát tehetnek „a Tisza-tó telet váró világában”. Eközben végigjárva a téli vízszintnél is hajózható belső, nehezen megközelíthető útvonalakat, ahol kitárul előttük a tó nyáron nem látható, víz alatti birodalma. A nap másik izgalmas mozzanata a TermészetfotóShow – avagy mit esznek a fotósok a Tisza-tavon? címet viselő borvacsora, melyen az egri Demeter Pincészet borai mellett ismert természetfotósok és ifjú tehetségek mesélnek a környékhez fűződő élményeikről.

A szombat első fele az elméleti információgyűjtés, valamint tapasztalatcsere jegyében zajlik majd azon a konferencián, ahol a turisztikai aktualitásoktól a természetvédelmen át a természetfotózás gyakorlatáig és az ehhez szükséges eszköztár bemutatásáig átfogó képet kaphatnak a vendégek a régió látni- és megörökíteni valóiról. A napot egy újabb fotós túra zárja a Tisza-tavi naplementében.

A vasárnap csattanója pedig az a hajnali „libales” lesz, melynek keretében a jelentkezőknek a Tisza-tó történetében először nyílik lehetősége 3-4 etetett területen, előre kihelyezett ülő, és fekvő leshelyek takarásában ideális feltételek mellett lencsevégre kapni az északról érkező vadlúd-csapatokat.

A programokról részletesen a TiszaZoom weboldalán olvashatnak.

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló