Elkezdődött az erdei sétány és ökológiai sétaút építése Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn

Hír

írta: MTI
2018/04/27

Erdei sétány és ökológiai sétaút építése kezdődött el Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn; a csaknem háromszázmillió forint értékű beruházás keretében egy olyan útvonalat alakítanak ki, amelyen a látogatók megismerkedhetnek a Sóstói-erdő állat- és növényvilágával - közölte az önkormányzat sajtószolgálata.

A százszázalékos támogatás segítségével kialakítandó, három kilométer hosszú tanösvény az erdő szélén álló Ózoon Hoteltől az erdei tornapályán keresztül a Nyíregyházi Állatparkig vezet majd, séta közben a látogatók a kihelyezett tájékoztató és demonstrációs eszközök segítségével megismerkedhetnek Nyíregyháza legszebb természeti értékével.

A sétaúton padokat, szalonnasütőhelyeket, esőbeállókat és erdei asztalokat telepítenek, a padok mellé hulladéktárolókat helyeznek ki. A sétány végén a Korányi Frigyes úti vasúti átjárón áthaladva lehet eljutni a Blaha Lujza sétány gyalogútjához és kerékpárútjához.

A tervek szerint az állatpark mellett új gyalogút épül, a déli kerítésnél pedig új bejáratot alakítanak ki, amelyen belépve a látogatók - immár térítés ellenében - egy ökológiai utazáson vehetnek részt egy új, mintegy négy kilométer hosszú sétaúton. A kihelyezett tájékoztató táblák segítségével megismerkedhetnek a Föld növény- és állatvilágával, a fejlesztés része emellett egy új vizesblokk kialakítása.

A beruházás várhatóan a nyár elején fejeződik be, a fejlesztés által érintett területeken a szolgáltatások zavartalanul működnek.

forrás: MTI

A rovat új hírei