Hamarosan! - Otthoni 3D nyomtató

Hír

írta: Kiss Gábor
2014/07/30


Mi lenne, ha otthonunkban használati tárgyakat, játékokat, ékszereket vagy bármi mást készíthetnénk használt PET palackok újrafelhasználásával? - Ami tegnap még csupán fikció volt, az mára már valóság. A 3D systems cég megalkotta és hamarosan piacra is dobja az "Ekocycle Cube"-ot, az irodákba és háztartásokba szánt 3D nyomtatót.

Az emberiség folyamatosan termeli a szemetet - például a PET palackokat - ám annak csupán néhány százalékát hasznosítja újra. A reciklálást kizárólag feldolgozó és újrahasznosító vállalatok végzik, a lakosság pedig csupán annyit tehet, hogy szelektíven gyűjti a kommunális hulladékot. - Eddig legalábbis így történt. Ezt a "modellt" egészítheti ki hamarosan az Ekocycle Cube 3D nyomtató, amely a háztartásokba viszi a PET palackok újrahasznosításának lehetőségét.

Csinálnánk egy telefontokot? - Megoldható. Esetleg egy gitárpengetőt? - Van rá lehetőség. És mi van ha saját tervezésű, egyedi ékszereket készítenénk? - Ez sem akadály. Az Ekocycle Cube rengeteg termék-minta tervvel együtt fog megjelenni a piacon, de természetesen a saját elképzeléseinket is megalkothatjuk általa.

A szerkezet 15 cm-nél kissebb tárgyak 3D nyomtatására képes. Nagyjából 1200$-ba (275 000 Ft) fog kerülni, forgalmazásához a tervek szerint még ebben az évben hozzá kezdenek.

Az ökobarát kampányt a Coca-Cola és a híres énekes, Will.i.am támogatja.

A weboldal ide kattintva megtekinthető.


Kép forrása, további információk a nyomatatóról és a kampányról a 3D Systems weboldalán.

 

Ön vásárolna ilyen eszközt?

A rovat új hírei

Hasonló

Hordozható szélturbina

Hamarosan hozzájuthatunk a masszív szélturbinák lekicsinyített változatához. Egy cég megalkotta a 3D-nyomtatott miniszélturbinát.

A rovat legolvasottabbjai