Lebomló fogkefe

Magazin

írta: Streit Nóra
2012/10/07

Biológiailag lebomló fogkefét fejlesztett ki egy kanadai cég, amelynek elterjedésével komposztra vetve a régi darabot, lelkiismeret-furdalás nélkül vehetjük meg az újat – figyelve így fogaink és a környezet védelmére is.

Azt már bizonyára sokan tudják, hogy a helyes fogápolás érdekében 2-3 havonta fogkefét kell váltanunk – mégsem ritka, hogy valaki akár egy évig is használja ugyanazt a már sokat megélt darabot. Az is tény ugyanakkor, hogy az eldobott, általában kőolajalapú műanyagból készült fogkefével környezetszennyező hulladékot termelünk.

E problémára jelenthet megoldást egy környezettudatos termékekre szakosodott kanadai cég, a World Centric új terméke, a komposztálható fogkefe, amely egy Ingeo nevű növényi alapú anyagból készül. Így ha meg szeretnénk válni elhasznált fogkefénktől, egyszerűen le kell törnünk a fejét, hiszen a sörték egyelőre még a hagyományos nylonból készülnek, de a cég keresi a lehetőséget arra, hogy ezt is biológiai alapanyagra cserélje. Jó hír azonban, hogy a fogkefe többi részén túl a csomagolás is teljes egészében komposztálható.

A fogkefék kaphatóak kék, zöld és narancssárga színben, és az áruk sem vészes: mindössze 4,55 kanadai dollárért, azaz körülbelül 1000 forintért hozzájuk lehet jutni. Remélhetőleg az ilyen és ehhez hasonló, alternatív termékek minél gyorsabban és szélesebb körben elterjednek, ezzel is formálva gondolkodásmódunkat, és csökkentve a nem lebomló hulladékok mennyiségét.


Kép forrása: World Centric weboldala

 

A rovat új hírei

Hasonló

Az anyag forradalma

Banán- és tojáshéjból, mezőgazdasági maradékokból vagy állati zsírból készülhetnek a jövő használati tárgyai és ...