Újrahasznosítható műanyag csomagolással a fenntartható ellátási láncért!

Hír

írta: Admin
2022/07/19

Napjainkban a változó gazdasági rendszerre nehezedő egyre nagyobb környezeti nyomás megköveteli a paradigmaváltást. Ez arra készteti világszerte a társadalmat és a vállalatokat, hogy növeljék a természeti erőforrások felhasználásának hatékonyságát, és csökkentsék a napi tevékenységek környezetre gyakorolt hatását.

A körforgásos gazdaság előmozdítása

Mind a kis- és nagy-, mind pedig az e-kereskedelmi piacon egyaránt használják a plasztik csomagolást tárolásra és tranzitra is. A körforgásos gazdaság kihívásainak eléréséhez csökkentenünk kell – vagy még inkább felszámolni - az anyagpazarlást. Ez alatt azt értjük, hogy a termékeket (műanyag csomagolást) és így a matériákat (műanyagokat) a lehető leghosszabb ideig újra fel kell használni, hogy kevesebb legyen a „szűz” anyagok iránti igény, és ezáltal a környezeti lábnyom.

 

Felső szint: a gyártó és a raktár között

Először is meg kell határozni az újrafelhasználható csomagolás szükségességét az áruk gyártótól a raktárba történő szállításhoz. A műanyag összecsukható tárolók különösen jól illeszkednek az ilyen feladatokhoz, miután szinte bármilyen típusú árut (textil, élelmiszer, ital, barkácsfelszerelések stb.) elhelyezhetünk bennük optimális védelem mellett. Ráadásul a visszaúton összecsukva is szállíthatók, ami jelentősen csökkenti a széndioxid kibocsátást. Tipp: a Schoeller Allibert már több, mint 50 éve gyártja innovatív visszaforgó műanyag csomagolásait, amelyek nemcsak tartósak és praktikusak, de 100%-ban újra is hasznosíthatók.

 

Középső szint: a raktár

A raktárokban elsődlegesen statikus – vagyis tárolási feladatra szolgáló – csomagolásokkal találkozhatunk. Különösen az e-kereskedelmi piacon találkozhatunk hatalmas méretű tárolóhelyiségekkel, így roppant nagy szükségük van egyszerű és tartós csomagolási megoldásokra. A minőségi műanyag tárolók strapabírók és könnyűek, így bármilyen méretű árucikkhez ideálisak. Szabványméretüknek köszönhetően pedig biztonságosan egymásra rakodhatók, amelyekkel rengeteg értékes helyet lehet megtakarítani tároláskor.

 

Alsó szint: a raktár és a boltok között

Az újrahasznosítható műanyag csomagolások ezen a szinten is nagyon hasznosak lehetnek. A komissziózáshoz és lerakodáshoz különösen alkalmasak a raktárban használt plasztik tárolók. Kis súlyuknak köszönhetően nem kell tartanunk esetleges hátsérülésektől pakolás közben, miközben épségben megőrzik a bennük tárolt árucikkeket. Miután pedig ezen ládákra és dobozokra akár 10+ évig is lehet számítani, így nem kevés extra kiadástól is megkíméli a vállalkozást.


Kép forrása: pixabay.com / Szerző: Shirley Hirst


A rovat új hírei

Hasonló