Wifin töltődik az elektromos busz

Hír

írta: Kiss Gábor
2013/10/31

Az "Aggie Bus" nevet kapta az a jármű, amelyet egy nagy áramerősségű, komoly hatékonyságú vezetéknélküli rendszer tölt fel.

Utah Állami Egyetem tesztelte az első olyan elektromos buszt, amely wifi technológiát használva töltődik fel viszonylag rövid idő alatt, amíg a megállóban várakozik.

Hunter Wu, az egyetem mérnöke és csapata hittek abban, hogy hatékony módot találnak a tömegközlekedési eszközök energiaellátására és gyors töltésére. Az elmúlt két évben az egyetem folyamatosan fejlesztette az "Aggie Bus" rendszerét. Jelenleg a jármű 5 kilowatt esetében 25,4 centiméteres távolságra az úttól, 90%-os energiaátviteli hatékonysággal működik! A modern technikai fejlődés és Nikola Tesla indukciós-motor alapelvének kombinációja tehát a gyakorlatban is remekel, a projekt igen eredményes.

"Az Aggie Bus új technológiájának bemutatásával történelmet pillanathoz érkeztünk, ez egy hatalmas előrelépés az elektromos járművekkel kapcsolatos kutatás-fejlesztésben." mondta Robert T. Behunin, az egyetem kereskedelmi és regionális fejlesztések alelnöke.

 

A rovat új hírei

Hasonló

Hibrid hajtású Scania busz

A belgiumi Busworld kiállításon mutatta be a Scania az Európai Unió elővárosi és helyközi közlekedési előírásait kielégítő ...