Zöld hónapot tartott a Jabil

Hír

2016/05/21

A környezettudatosság jegyében Zöld hónapot tartott a tiszaújvárosi Jabil Circuit Magyarország Kft. Ennek során egész áprilisban hetente más és más akcióval hívták fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. A hónap legjelentősebb eseménye 50 db fa ültetése volt a gyár területén, mellyel az anyavállalat alapításának 50. évfordulója előtt tisztelegtek a Jabil dolgozói. Az eseményt ünnepélyes faültetés előzte meg, ahol a városvezetés és a tiszaújvárosi gyáregység felső vezetése közösen ünnepelték fennállásuk 50. évfordulóját.

A tiszaújvárosi Jabil Circuit Magyarország Kft. mindig is fokozott figyelmet szentelt a természeti-, és társadalmi környezetét befolyásoló tényezőknek. A környezeti terhelés csökkentése érdekében a vállalat számára fontos értéket jelent az energiagazdálkodás, a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatosság. E területeken már az elmúlt években is számos lépés történt, elég csak a  2015-ben megvalósított kondenzációs kazáncserére és talajszondás hőszivattyúzásra vagy a napelemes e-autó töltőállomásra gondolni.

A környezetvédelem jegyében idén - a Jabil történetében először - megrendezésre került a Zöld hónap elnevezésű programsorozat, aminek során minden héten más és más akcióval hívták fel a munkatársak figyelmét a környezet védelmének fontosságára.

A Zöld hónap programjai között szerepelt a Bringázz a munkába! tavaszi kampánya is. A tavaszi biciklis akció alatt, április 11-től kezdődően, akik a hónap végéig legalább 8 alkalommal kerékpárral érkeznek a gyárba, a cég vendégei voltak egy bringás reggelire és további meglepetés ajándékokkal lettek gazdagabbak

Április 22-én, a Föld napján, 50 db facsemetét ültettek el a Jabil gyár területén, ezzel ünnepelve az anyavállalat alapításának 50. évfordulóját. A kezdeményezés sikerét jól mutatja, hogy több mint 150 önkéntes jelentkezett az akcióra!

2016 azonban nemcsak a Jabil, de Tiszaújváros életében is különleges év, hiszen a város is fennállásának 50. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból a gyár és a város vezetése közös fát ültetett a tiszaújvárosi dísztóhoz, egy emléktáblán is megemlékezve a közös eseményről.

A programsorozat zárásaképp április 28-án – a TeSzedd! országos kezdeményezéshez csatlakozva – önkéntes jelentkezők segítségével közös hulladékgyűjtés keretében a Jabilhoz közeli erdős területet tisztították meg, a munka során több mint 50 zsák hulladék gyűlt össze.

A Zöld hónap szervezésével a vállalat elkötelezettségét kívánja kifejezni a környezettudatosság és a felelős döntéshozatal mellett: a Jabil vezetése, kollégái nemcsak beszélnek minderről, hanem tesznek is környezetük érdekében.


Háttérinformáció
A Jabil Circuit Inc.-t 1966-ban alapították Detroitban. A Jabil jelenleg 23 országban 90 gyáregységgel rendelkezik, a dolgozók száma meghaladja a 180.000 főt. A Jabil a világ első számú elektronikai vállalatainak beszállítója, vevőköre kiterjed a szórakoztató elektronika, a védelmi és légi ipar, az autóipar, üzleti és fizetési rendszerek, a számítógép és adattároló rendszerek, az ipari megoldások, az orvostechnika és berendezés gyártás, a számítástechnikai hálózati elemek, a távközlés, a „clean” környezettudatos technológia területekre.

A Jabil Magyarországon
Jabil Magyarország 2000-ben nyitotta meg gyárát Tiszaújvárosban, ahol jelenleg összesen 54.000 m2 gyártócsarnokban közel 5200 ember dolgozik. A Jabil Circuit Magyarország a cégcsoport világszerte a harmadik, Európában pedig a legnagyobb gyára. A Jabil Tiszaújváros 200 milliárd forintos éves árbevételével a nemzetközi vállalatcsoport globális árbevételének közel tíz százalékát, az európainak pedig a felét állítja elő, ezzel a termelési értékkel a Jabil évek óta szerepel a hazai cégek top 50-es listáján.


forrás: vmkomm

A rovat új hírei