Környezettudatos működés a Jabil célja

Hír

2015/10/12

A minél környezetkímélőbb működésért folytatott fejlesztési munka eredményeképp további 70.000 kg papírt takarítanak meg a Jabil gyárban. Az „újrahasznosítás” jegyében a megtakarítás egy részére a Tiszaújvárosi Általános és Alapfokú Művészi Iskola tanulói írhatnak és rajzolhatnak majd.

A tiszaújvárosi Jabilben folyamatosan dolgoznak azon, hogy a gyártási tevékenység a lehető legkisebb környezetterheléssel járjon. E munka során egy vállaltirányítási fejlesztés (Lean projekt) eredményeképpen az egyik gyártó részleg mintegy 70.000 kg papírt takarít meg az idei évben.

Ez akkora mennyiségű papírlap, hogy egymás mögé helyezve 4200 km hosszúságú lenne, ami elegendő a St. Petersbourgh-Los Angeles autóútvonalra, illetve a projekt környezetre gyakorolt hatását tekintve, ennyi papír előállításához szükséges CO2 felhasználással hétszer körberepülhető a Föld egy teljesen feltankolt és megrakodott Boing 747-400-as repülővel.

Mindezeken túl a fejlesztők arra gondoltak, hogy mivel a vállalat nyert ezen a projekten, ezért mások is nyerhessenek. Sok szülő dolgozik a Jabilben, akiknek a gyermekei iskolás korúak, és ők tudják jól milyen nehéz helyzetben vannak az állami fenntartású iskolák. Ezért a megtakarítás egy részét – 2 raklapnyi, vagyis 400 csomag, azaz 200.000 lap – felajánlották a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolának.

A két raklapnyi papírt a Jabil nevében október 3-án adták át a tiszaújvárosi intézménynek. Hok Csaba, az intézmény igazgatója az adomány átvételekor elmondta, hogy rendkívül nagy segítség ez az iskolák számára, és így a felajánlóknak még nagyobb örömére szolgál, hogy megtakarításukat e módon hasznosíthatták.

A Jabil képviselői az átadáskor elmondták hogy, a jövőben is szeretnék hasonló akciókkal támogatni a helyi szervezeteket.

 

A rovat új hírei

Hasonló