Környezetbarát óvoda

Hír

írta: Admin
2014/01/21

Kilencven gyerek elhelyezésére alkalmas környezetbarát óvodát adtak át a napokban Gyömrő ófalusi részén. A 210 millió forintos beruházás költségeinek zömét uniós forrásból finanszírozták - tájékoztatta a Pest megyei város alpolgármestere az MTI-t.

Mezey Attila (Gyömrő 2000 Kör) közölte: a Kastélydomb óvoda létesítése azért vált halaszthatatlanná, mert a csaknem 17 ezer lakosú településnek ezen a városszéli részén sok fiatal család él, és a szülőknek nagy nehézséget okozott a gyerekek eljuttatása a városközponti intézményekbe. A tornaszobát és fejlesztő termet is magába foglaló óvoda két csoportja már fogad gyerekeket, a harmadikat pedig szeptemberben indítják.

Az épület érdekessége, hogy a lapostetőt növényekkel ültették be, és napkollektorok is helyet kaptak rajta. Ezek az ingatlan melegvíz-ellátását segítik, olcsóbbá téve a fenntartást.

A beruházás 210 milliós költségéből 200 milliót uniós pályázaton nyert a település, a fennmaradó pénzt, valamint egyebek mellett a járda- és a parkolók építésének költségeit az önkormányzat állja - mondta az alpolgármester.

A zöld tetős óvodák virágkorukat élik. Néhány hónapja adtunk hírt arról a vietnami 500 férőhelyes óvodáról, amelynek zöld tetője lehetőséget ad arra is, hogy friss zöldségek kerüljenek a gyerkőcök asztalára. A cikk ide kattintva is megtekinthető.

 

forrás: MTI, ecolounge.hu

A rovat új hírei

Hasonló

Növényeket a tetőre!

A füvesített háztető javítja a levegő minőségét, nyáron hűti, télen pedig fűti a házat.